Logo mooilaarbeek.nl
Medio 2017 was het bedrijventerrein nog leeg. Op korte termijn komen er zes tot zeven bedrijven bij   | Fotonummer: 117465
Medio 2017 was het bedrijventerrein nog leeg. Op korte termijn komen er zes tot zeven bedrijven bij (Foto: Daphne Poulisse)
Gemeente

Bemmer IV raakt voller en voller

Beek en Donk - Jarenlang was bedrijventerrein Bemmer IV in Beek en Donk een zorgenkindje van de verantwoordelijke wethouders. Mondjesmaat werd een kavel uitgegeven en de politiek maakte zich zorgen of het bedrijventerrein wel vol zou komen. De laatste jaren is er een kentering ontstaan en weten bedrijven steeds vaker de weg naar het terrein te vinden.

Eind vorig jaar maakten Riverside Sales bv en PCE Van Zutphen de overstap naar Bemmer IV Bedrijventerrein Bemmer IV in Beek en Donk. En nu zijn er weer twee (lokale) bedrijven die een nieuw pand gaan bouwen op Bemmer IV. Create wil in 2021 de deuren openen van het nieuwe gebouw, waardoor het bedrijf alles onder een dak krijgt. Daarnaast gaat ook autobedrijf Mooij een kavel betrekken op het bedrijventerrein. Tel daarbij op de aanstaande uitbreiding van koekjesfabriek Jeurgens (die ene grote fabriekshal gaat bijbouwen) en dan zie je dat Bemmer IV voller en voller raakt.

Na de komst van de twee bedrijven eind vorig jaar was er nog zo'n 11 hectare aan bedrijfskavels over. Toen al sprak de huidige verantwoordelijke wethouder Tonny Meulensteen de verwachting uit dat binnen vier à vijf jaar Bemmer IV vol zou zijn. Onlangs voegde hij daaraan toe dat binnen een half jaar de komst van zes tot zeven nieuwe bedrijven bekendgemaakt zou worden.

Meulensteen laat in een reactie weten: "We begrijpen het enthousiasme van potentiële kopers om trots te zijn op hun plannen. We ontkennen die ook niet, maar komen zelf pas met nieuws over verkopen naar buiten als handtekeningen zijn gezet. Het gaat voortvarend met Bemmer IV; minder dan de helft van het aantal hectaren is nog te koop (+ 8 ha)."  

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>