Afbeelding
Foto: Joost Duppen (archieffoto)

Laarbeekse horeca probeert zich door ‘coronacrisis’ te slaan

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek – De eerste sectoren die klappen krijgen van het coronavirus zijn het toerisme en de horeca. Mensen blijven massaal thuis, het aantal annuleringen is over het hele land opgelopen tot bijna 50% (cijfers van Koninklijke Horeca Nederland). 

DeMooiLaarbeekKrant nam contact op met een aantal Laarbeekse horecagelegenheden over hoe zij reageren op het virus. Het antwoord was unaniem, in de woorden van Christa Migchels (Herberg De Brabantse Kluis, Aarle-Rixtel) samengevat: “We willen er zijn voor de mensen die er even tussenuit willen.”  

Annuleringen
De horecagelegenheden hadden donderdag 12 maart al te kampen met een groot aantal annuleringen. Dichtgaan is volgens de uitbaters geen optie, dat zou op de lange termijn te grote gevolgen hebben. Paddy van Lieshout (Javaans Eetcafé, Beek en Donk) legt uit: “Gisteren meldde een groep van 100 personen zich al af. Afmeldingen komen de laatste dagen steeds binnen, we proberen zo goed mogelijk ons hoofd boven water te houden.”

Oproep
Minister-president Mark Rutte gaf donderdag 12 maart een persconferentie: “Mensen kunnen gerust naar een restaurant. ”Toch maken de uitbaters zich zorgen. Paddy: “Ik ben aan het overwegen of we kunnen gaan bezorgen. Als je je niet ziek voelt, kom dan lekker langs.” Café Thuis vult aan: “Op de gebruikelijke tijden is iedereen nog steeds welkom om gezellig een drankje te komen doen. We vragen wel verstandig om te gaan met het virus. Als je klachten hebt blijf dan liever thuis.”

Maatregelen
De locaties nemen ook maatregelen om de kans op besmetting te verminderen. De Brabantse Kluis geeft aan het terras ruimer op te zetten, Café Thuis gaat drank serveren in plastic bekertjes en alle locaties benadrukken de adviezen van het RIVM. 

Afbeelding