Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Geen Roefeldag in Laarbeek dit jaar

Activiteiten & Evenementen Coronavirus

Laarbeek - Het is momenteel een roerige tijd in Nederland. Het coronavirus grijpt snel om zich heen. Zoals u bekend, zijn door de overheid momenteel vergaande maatregelen genomen voor evenementen tot 1 juni 2020. Op 13 juni 2020 staat eigenlijk de Laarbeekse Roefeldag op de agenda. Roefelcomité Laarbeek heeft helaas moeten besluiten om Roefeldag niet door te laten gaan.

Moeilijke beslissing
Binnen de vier Laarbeekse kernen is uitgebreid overleg geweest. Alle vrijwilligers in de kernen waren druk bezig met de organisatie voor 13 juni. In Beek en Donk zijn de Roefelplekken via de mail aangeschreven. Er was al een flink aantal bedrijven dat op deze mail gereageerd heeft, erg fijn. Als de situatie normaal geweest was, dan hadden ze vanaf 1 april de Roefelplekken waarvan ze nog niets vernomen hadden op een andere manier benaderd. Dat gaat nu niet gebeuren. Ook de kinderen die zich tot 1 april hadden opgegeven (toch nog ruim 50 groepjes, zo'n 200 kinderen) krijgen een brief waarin ze deze leuke en leerzame dag afzeggen. Ondanks de goede wil van velen is het niet mogelijk om de Roefeldag in deze omstandigheden goed te organiseren, dus Roefelcomité Laarbeek kwam gezamenlijk tot de conclusie om de dag af te gelasten.

Bijzonder jubileumjaar 2021
De organisatie kijkt daarom extra uit naar 12 juni 2021. Het jaar waarin de Roefeldag 25 jaar bestaat. Natuurlijk willen ze dat graag samen vieren. Tijdens deze jubileumeditie willen ze graag weer een leerzame dag voor de basisschoolleerlingen organiseren. Ze hopen dat deze roerige tijd dan weer achter de rug is en ze met elkaar weer een leuke dag zullen hebben. Begin 2021 gaat u weer van het Roefelcomité horen en dan wordt iedereen weer benaderd. Ze hopen dat ze volgend jaar op dubbel enthousiasme kunnen rekenen. Het Roefelcomité wenst iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Ze kijken met een positieve blik naar volgend jaar. Dan gaan ze er een geweldige Roefeldag en jubileum van maken.