Vlnr: Peter, Bas, Maarten, Max, Willem
Vlnr: Peter, Bas, Maarten, Max, Willem

Sint Servatius Gilde opnieuw aan het vendelen

Algemeen

Lieshout - Vanaf de eerste oproep in het programma op Radio Brabant bij Graat en De Laat, zijn vendeliers van het Sint Servatiusgilde hier al op de diverse locaties in Lieshout, op het Servaasplein, Franciscushof en Het Laarhuys en in Mariahout op de Nieuwe Erven, aan het vendelen geweest.

Zaterdag 25 april hebben een aantal vendeliers van het gilde weer meegedaan met het wekelijkse 'Brabantlied', dit keer live gezongen door Guus Meeuwis op Radio Brabant bij Graat en De Laat. Het kon niet mooier dan vanuit de voormalige gemeente Lieshout, de geboortegrond van Guus Meeuwis.

Deze keer bij een mooi decor, een 'draaiende' molen de Leest op de achtergrond, met diverse bewoners die in de aanleunwoningen aldaar wonen en diverse omwonenden, onder toeziend oog van de vendelinstructeur Ad Donkers. Dit alles geheel binnen de richtlijnen van De Nederlandse overheid natuurlijk.

Dank aan de vendeliers: Peter van der Burgt, Maarten Engels, die na een bedrijfsongeval gelukkig weer goed revalideert, Bas, Max en Willem van Pelt. Voor de mooie video-opnamen en montage tekenden wederom: Sandra Van Pelt-van de Vossenberg (video) en Martien Van de Vossenberg (video en montage).