In het protocol is aan alles gedacht: ook is bijv. expliciet aangegeven waar gebracht en gehaald mag worden en hoe voetgangers kunnen aankomen.
In het protocol is aan alles gedacht: ook is bijv. expliciet aangegeven waar gebracht en gehaald mag worden en hoe voetgangers kunnen aankomen.

Buitenbadminton bij Badminton Club Lieshout

Sport

Lieshout - De kogel is door de kerk. Badminton Club Lieshout mag opstarten met het badmintonnen bij de jeugd. Vanwege de randvoorwaarden zal dat niet ín de vertrouwde sporthal 'de Klumper' zijn, maar op het daarnaast gelegen parkeerterrein, dat voor deze gelegenheid omgetoverd zal worden naar een heuse buiten-badmintonbaan.

Toestemming 
Met de onlangs doorgevoerde versoepeling van de 'intelligente lockdown' zijn er kansen ontstaan om als badmintonvereniging op te starten met de jeugd. Buitensporten zijn immers, onder bepaalde voorwaarden, weer toegestaan. En, badminton is officieel een zaalsport, maar badmintonnen kan natuurlijk ook prima (met enkele aanpassingen) in de buitenlucht! Om die reden heeft Badminton Club Lieshout een aanvraag ingediend bij de gemeente Laarbeek, die geaccordeerd is.

Inmiddels is na het akkoord van de gemeente een behoorlijk dik protocol samengesteld waaraan de vereniging wil voldoen. Badminton Club Lieshout wil immers graag opstarten, maar wél zorgvuldig en zeker binnen de richtlijnen zoals die zijn weergegeven door het RIVM. Om die reden zijn ze ook niet al op 29 april, maar pas op 6 mei opgestart. Eerst wil de vereniging immers de randvoorwaarden goed gezekerd hebben.

Protocol
In het 5MB dikke protocol dat de vereniging heeft opgesteld zijn alle mogelijke zaken opgenomen. Van benodigde materialen tot algemene regels en van regels over halen en brengen door ouders tot sanitaire voorzieningen. Voor deze buitentrainingen zijn de (jeugd)groepen ook enigszins herverdeeld (op leeftijd) in een jongste groep tot 12 jaar en een oudere groep vanaf 12 jaar. Voor die laatste groep gelden immers aanvullende regels. Ook is er een expliciete taakverdeling voor de begeleiding gemaakt en een strak tijdsschema, zodat steeds voldaan wordt aan de RIVM richtlijnen en geen enkel risico gelopen wordt. Tenslotte is ook het (parkeer)terrein in gescand en onderverdeeld om zo als badmintonterrein te kunnen functioneren.

Senioren
Net als de jeugd staan de senioren ook te popelen om weer eens te kunnen badmintonnen. In deze tijd van thuiswerken, weinig bewegen en ook weinig sociale contacten zouden zij ook graag aan de slag willen. Tot op heden is dit echter niet toegestaan. Badminton Club Lieshout volgt, net als alle andere verenigingen daarom het nieuws nauwgezet en zal, zodra er ook maar een kleine mogelijke opening is, ook voor de senioren een opzet gaan maken. De vereniging staat er voor klaar ! Nu de toestemming nog...