Eindelijk kunnen de badmintonners weer in sporthal de Klumper terecht
Eindelijk kunnen de badmintonners weer in sporthal de Klumper terecht

Badminton Club Lieshout gaat weer binnen aan de slag

Sport

Lieshout - Na enkele weken alleen maar buiten te hebben gebadmintond gaat Badminton Club Lieshout weer binnen opstarten. Vanaf 1 juli zijn de sporthallen weer geopend en kan de sportvereniging dus weer binnen terecht. Toevallig is 1 juli een woensdagavond en dus kunnen de badmintonners meteen, op de eerste open-stellings-dag, aan de slag. Uiteraard zal dat niet zonder de juiste voorzorgsmaatregelen en protocollen plaatsvinden.

Twee speelavonden
In het rijksbeleid is vastgesteld dat zaalsporters vanaf 1 juli weer aan de slag mogen. Inmiddels is dat Rijksbeleid ook door de gemeente Laarbeek overgenomen. De gemeente heeft de beheerders opdracht gegeven de sporthallen in Laarbeek vanaf 1 juli weer open te stellen voor verenigingen. Dat geldt dus ook voor de thuishaven van Badminton Club Lieshout: sporthal De Klumper. Omdat het seizoen nog maar twee weken duurt zal Badminton Club Lieshout alleen nog op 1 en op 8 juli een speelavond organiseren: daarna is het zomervakantie. Het bestuur is inmiddels druk bezig om een protocol op te stellen voor die twee speelavonden: ze kunnen dan wel gehouden worden, maar moeten immers wél aan alle overheidsrichtlijnen voldoen.

Renovatie
De afgelopen periode waarin de sporthal gesloten was is door de gemeente én beheerder gebruikt om de sporthal wat op te knappen. Hierbij zijn de kleedkamers en douches behoorlijk gerenoveerd zijn. Vanwege de vervroegde openstelling van de sporthallen (oorspronkelijk gepland op 1 september en uiteindelijk 1 juli geworden) zijn die renovatiewerken nog niet afgerond. Om die reden zal enkel de sporthal gebruikt kunnen worden. De kleedruimtes en douches kunnen (nog) niet gebruikt worden. Of de kantine ook open is, is nog niet helemaal duidelijk.

Jeugdkamp
De jeugdbegeleiding heeft inmiddels de knoop m.b.t. het jeugdkamp doorgehakt. Zowel in de gemeente Gemert-Bakel als in de gemeente Laarbeek zouden ze op de geplande data niet terecht kunnen. Hierdoor waren ze gedwongen om het dus te verplaatsen. De organisatie heeft nu als alternatieve data 28/29/30 augustus in de agenda geschreven. Met die data in het achterhoofd is de organisatie her-opgestart.