Huub de Wit (tweede van links) overhandigt namens de Dorpsraad Lieshout het eerste vernieuwde welkomstpakket aan familie de Gooijer-Vriens
Huub de Wit (tweede van links) overhandigt namens de Dorpsraad Lieshout het eerste vernieuwde welkomstpakket aan familie de Gooijer-Vriens

Dorpsraad Lieshout overhandigt eerste vernieuwde welkomstpakket

Algemeen

Lieshout - Het welkomstpakket voor nieuwe inwoners van Lieshout is onlangs helemaal vernieuwd. Joyce en Niels de Gooijer-Vriens waren afgelopen week de gelukkige 'nieuwe dorpsbewoners' die het officieel in ontvangst mochten nemen. Ondanks het regenachtige weer was er hiervoor een hele delegatie op uitgetrokken: het is immers van groot belang dat nieuwe inwoners goed wegwijs gemaakt worden: 'lokaal' is van cruciaal belang voor iedereen om de kernen gezond te houden.

Lokaal
Iedere nieuwe inwoner van Laarbeek ontvangt een welkomstpakket; dat is onlangs nog door de gemeente én afgevaardigden van alle dorpsraden gepresenteerd. Dat pakket is vanaf toen dan ook helemaal opnieuw samengesteld door de gemeente Laarbeek én de dorpsraden samen. Het pakket bevat allerlei informatie over Laarbeek in het algemeen en de kern in het bijzonder. Daarnaast zitten er ook een aantal items in die door lokale ondernemers beschikbaar zijn gesteld. Zo kunnen niet alleen de overheden en de (sociale) instellingen zich voorstellen, maar óók de lokale ondernemers.

Delegatie
Huub de Wit (namens de Dorpsraad Lieshout) en Willem Damen (namens de KBO) hadden de eer om het vernieuwde welkomstpakket aan de familie de Gooijer-Vriens te overhandigen. Samen met Theo Pardoel (KBO) en Robert van Aspert (Dorpsraad Lieshout) zorgden zij voor een fikse delegatie om zo het belang van dit pakket te onderstrepen. Het pakket staat immers voor 'lokaal': iets wat zij duidelijk willen onderstrepen. “Lokale verenigingen, lokale activiteiten en ook lokaal kopen zijn van cruciaal belang om de kernen gezond te houden”, vult Huub de Wit aan.

KBO neemt over
Na deze plechtige, maar wel regenachtige, overhandiging is afgesproken dat de KBO de volgende bezorgingen op zich zal nemen. Dorpsraad Lieshout heeft nu immers het verband gelegd om nieuwe bewoners bekend te maken voor de verenigingen en ondernemers en heeft zo invulling gegeven aan haar taak om de sociale cohesie in het dorp te bevorderen. Komt u ook in aanmerking voor zo’n welkomstpakket? Geef dat dan aan bij uw gemeentelijke inschrijving en u wordt van harte welkom geheten, met een persoonlijke bezorging van het pakket!