Afbeelding
Foto: Martin Prick

Dag meester Leo, we zullen je missen.

Algemeen

In memoriam Leo Donkers (6 mei 1952 - 12 juni 2020)

Ruim twee jaar geleden was Leo samen met zijn vrouw Ynia het stralende middelpunt van zijn afscheidsfeest. Na 42 jaar en 126 dagen zette hij een punt achter zijn carrière. Na mooie jaren als onderwijzer op de Mariaschool en als adjunct op de Schalieren, ’t Otterke en de Muldershof was hij de laatste tien jaar van zijn loopbaan de trotse directeur van de Bernadetteschool in Mariahout. Een onderwijzer in hart en nieren die het belang van het kind hoog in het vaandel had. Hij stond klaar voor zijn collega’s en genoot van de dynamiek die het werken met jonge, maar ook volwassen mensen met zich meebracht. In de klassen en een volle aula werd hij uitgebreid toegezongen.

Leo was een familieman die middenin de gemeenschap stond. Bij BBC-Jazz blies hij vol overgave op zijn sax. Leo was onder andere betrokken bij stichting Leergeld. Afgelopen november kreeg hij samen met een groot aantal vrijwilligers een compliment uitgedeeld voor het opknappen van fietsen. Kansarme kinderen kregen nog steeds zijn aandacht. Ondanks zijn ziekte zat hij niet stil en hij bleef zich, waar hij kon, inzetten voor de medemens.

In zijn afscheidsspeech op de Bernadetteschool vertelde Leo over het lopen van een marathon. “Soms haal je mensen in, soms word je ingehaald”, vertelde hij. “Je loopt met mensen samen, soms heb je het zwaar en dan weer lijkt het makkelijk te gaan.” Het doet ons verdriet dat de marathon van Leo op 12 juni 2020 al eindigde. We kijken dankbaar terug op een periode met een enthousiaste man die mooie herinneringen heeft achtergelaten. Wij wensen zijn vrouw Ynia en hun gezin heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Het zal stil zijn zonder Leo.

Meester Leo, wij zullen je missen.

Team, ouders en kinderen Bernadetteschool Mariahout
College van Bestuur Eenbes Basisonderwijs