Afbeelding

Geen boerenbruiloft in Raopersgat

Algemeen Carnaval

Lieshout - Omdat carnaval met de 1,5 meter samenleving niet spontaan gevierd kan worden en ook i.v.m. het besmettingsrisico heeft C.V. de Raopers onlangs al besloten het komende carnavalsseizoen in haar normale vorm te annuleren.

Het moge bekend zijn wat het coronavirus met jou of mensen uit je sociale omgeving kan aanrichten en welk leed het kan bezorgen. Een boerenbruiloft op afstand is geen feest en tijdens carnaval ook zonder alcoholgebruik moeilijk zo niet in de hand te houden. 

Zolang er nog geen effectief vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is kunnen en gaan ze niet nonchalant of onverschillig om met de van kracht zijnde RIVM maatregelen. Elk risico op besmetting moet worden vermeden. Het bestuur van de Commissie Boerenbruiloft Raopersgat heeft daarom besloten het gehele boerenbruiloftsseizoen af te gelasten. De commissie gaat zich richten op het seizoen 2022.

Mocht het onwaarschijnlijke zich voordoen dat carnaval spontaan zonder RIVM maatregelen kan doorgaan, dan gaan ze bezien of ze met z’n allen een andere invulling aan de boerenbruiloftsdag kunnen geven.

Het is geen fijn maar een noodzakelijk besluit om een bijdrage te leveren aan het onder controle krijgen en houden van het virus.