Afbeelding

Renovatie verenigingsgebouw De Bimd IVN Laarbeek

Algemeen

Aarle-Rixtel - In 2019 hebben velen een bijdrage geleverd aan de crowdfunding actie van IVN Laarbeek. Door middel van dit bericht wil IVN u op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken.

Een ambitieus plan is het: het toegankelijk maken van het IVN clubgebouw voor mensen met een lichamelijke beperking. En tegelijkertijd uitbreiding om het toenemende aantal bezoekers ook in de toekomst te kunnen blijven ontvangen. De crowdfunding actie leverde IVN Laarbeek een groot bedrag op. Een groep mensen ging meteen aan de slag met het maken van plannen en het realiseren ervan. De bouwgroep plande een optimistische tijdlijn: de realisatie zou in de winter van 2020/2021 zijn. Begin maart kon de groep nog melden dat ze goed op schema lag.

Maar toen kwam corona. Ook IVN Laarbeek kreeg te maken met de alle daaraan verbonden maatregelen. Natuurlijk had iedereen daar alle begrip voor. Samen het virus onder controle krijgen; de gezondheid van ons allemaal heeft immers prioriteit. Alle activiteiten, zoals wandelingen, lezingen, bijeenkomsten van werkgroepen enz. vielen stil. De hele situatie had, en heeft nog steeds, flinke consequenties voor de bouwwerkzaamheden.

Gelukkig hebben de bouwers inmiddels weer, onder strikte voorwaarden, de draad kunnen oppakken. Wel met grote gevolgen voor de geplande tijdlijn. De volgorde van de werkzaamheden moest worden gewijzigd, waardoor ook de realisatie van de werkzaamheden later zal plaats vinden. Het valt nog niet met zekerheid te zeggen wanneer. Alles is afhankelijk van de verdere ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Het meeste werk gebeurt nu buiten. Het terras is inmiddels klaar. De toegang tot de zaal verloopt daar al drempelloos. Binnen is steeds maar één persoon tegelijk werkzaam. Zodoende is er ook enige voortgang bij de bouw van de toiletruimte.

Door middel van bijgaande foto’s wil IVN Laarbeek u een indruk geven van de stand van zaken. Zij hoopt dat iedereen begrip heeft voor de situatie. De gezondheid van de vrijwilligers staat immers voorop!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding