Afbeelding

Word voorleesvrijwilliger in de Bibliotheek

Algemeen

Laarbeek - Vind je het leuk om kinderen voor te lezen? Word dan voorleesvrijwilliger bij Bibliotheek De Lage Beemden. Vanaf januari 2021 gaat de Bibliotheek van start met de PeuterBieb, een maandelijks voorleesmoment voor peuters in Aarle-Rixtel, Bakel en Lieshout.

De Bibliotheek zoekt betrokken, enthousiaste vrijwilligers die makkelijk contact leggen en de aandacht van kleine kinderen kunnen vasthouden. Als voorlezer beleef je leuke momenten met dankbare kinderen. Spelenderwijs worden zij geholpen in hun taalontwikkeling, maar het gaat natuurlijk vooral om het plezier dat ze beleven aan het (voor-)lezen.

Voorlezen stimuleert het leesgedrag van kinderen enorm. Kinderen die al vanaf hun prille jeugd met boeken in aanraking komen hebben daar hun hele leven profijt van. We kunnen dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. En waar kan dat beter dan in een Bibliotheek vol met boeken!

Van grootvaders tot studenten, de Bibliotheek roept wie jong van geest is op om te reageren. Heb je interesse om samen met een collega vrijwilliger voor te lezen? Neem dan voor 9 oktober contact op met Angelique Biemans via angeliquebiemans@bibliotheekdlb.nl of telefonisch via 06-40981092 (maandag en donderdag). De volledige vacature is te vinden op www.bibliotheeklagebeemden.nl.