Flamingo's komt tekort

Mariahout - Flamingo's 1 ontving zondag Oxalis 1 uit Noord-Limburg op sportpark de Heibunders. Door de vorige wedstrijd tegen DSV stonden de tegenstanders samen op de tweede plaats. Helaas moet Flamingo’s 1 door een ongelukje Sanne een paar weken missen. Na een gezamenlijke teambrunch gingen de dames vol motivatie naar het veld.

De wedstrijd werd gestart met veel inzet, aanvallend de juiste kansen zoeken en verdedigend veel druk geven. De tegenpartij had daar even moeite mee. Maar na vijf minuten kon Oxalis twee keer scoren door een vrije bal en een kansje. Twee doelpunten achter elkaar, dit ging niet helemaal volgens de planning. Door even zoeken in de nieuwe vaksamenstelling werd er door Neeltje gescoord met een doorloopbal. Vrij snel scoorde Oxalis met een afstandsschot. Het aanvalsvak met Vera, Emma, Charlotte en Maud had daar snel een antwoord op door een mooi afstandsschot van Emma. Door de druk in de verdediging had Oxalis aanvallend moeite met het oplossen van de druk en werden er wat plaatsfouten gemaakt. Uiteindelijk scoorde ze met een afstandsschot waardoor het 2-4 werd. Hierop reageerde de thuisploeg met het scoren van een afstandsschot van Neeltje. Door een fout in de verdediging kreeg Oxalis een strafworp die ze ook afmaakten. Flamingo’s creëerde mooie kansen die ze helaas niet konden benutten. Oxalis had daar minder moeite mee en scoorde met een doorloopbal. Vlak voor rust scoorde Emma met een omdraaibal. De ploegen gingen de rust in met 4-6.

Na de rust moest Mariahout toezien dat Oxalis de ene na de ander kans scoorde. De verandering in hun spel maakte het voor de verdediging erg lastig. Coach Irma schakelde verdedigend van spel, wat helaas niet veel heeft mogen baten. Aanvallend werden er zeker mooie kansen gecreëerd, maar die werden helaas niet afgemaakt. De achterstand werd steeds groter. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Vera nog een afstandsschot, waardoor de eindstand 5-12 werd.

Op zondag 4 oktober speelt Flamingo’s 1 om 13.00 uur uit tegen DAKOS in Someren.

Winst Flamingo's 2
Flamingo’s 2 wist een doelpuntje meer te scoren dan tegenstander Altior 5 en haalde zo met een eindstand van 8-7 de twee winstpunten in Mariahout. Senioren 2 heeft een zondag rust en speelt op zondag 11 oktober opnieuw een thuiswedstrijd om 10.00 uur tegen Blauw Wit 1 uit Handel.