Burgemeester Frank van der Meijden
Burgemeester Frank van der Meijden Foto: Joost Duppen

Burgemeester Van der Meijden: "Compliment voor sportverenigingen"

Gemeente

Laarbeek - “Sportverenigingen houden zich goed aan de nieuwe coronamaatregelen.” Die conclusie trok burgemeester Frank van der Meijden nadat zaterdagochtend 3 oktober BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) sportvelden en kantines in Laarbeek bezochten. “Het is mooi om te kunnen constateren dat er naar de landelijke richtlijnen wordt gehandeld. Het is ook voor de vele vrijwilligers prettig dat ouders zich aan de maatregelen houden; een compliment aan hen allemaal.”

De handhavers werden op alle sportaccommodaties goed ontvangen. Alle kantines waren gesloten en er waren informatieposters opgehangen. Er waren geen bezoekers, alleen elftalbegeleiders en chauffeurs/begeleiders van de bezoekende clubs. In de gesprekken bleek dat de aanwezige verantwoordelijken goed op de hoogte zijn van de verscherpte maatregelen. De sfeer was op alle sportvelden gemoedelijk.

Horeca en winkels
Deze week zijn supermarkten en een vertegenwoordiging van de horeca uitgenodigd om met de gemeente in gesprek te gaan over de toepassing van de nieuwe regels. “We hebben dat aan het begin van de coronacrisis ook gedaan en als positief ervaren”, licht burgemeester Frank van der Meijden toe. “We gaan graag de dialoog aan om te weten wat we van elkaar verwachten. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”