KansPlus organiseert veel activiteiten
KansPlus organiseert veel activiteiten (Foto: Marcel van de Kerkhof B&D)

Kansplus ook in Coronatijd actief

Algemeen

Laarbeek/Gemert-Bakel - Kansplus regio GBLB is een organisatie die activiteiten organiseert voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel. Daarnaast is zij ook actief als belangenbehartiger voor deze doelgroep naar overheid en zorginstellingen. Voor het organiseren van activiteiten voor de mensen met een beperking zijn ze vooral afhankelijk van subsidies en acties.

Diverse activiteiten hebben de afgelopen maanden helaas geen doorgang kunnen vinden. Toch zijn er voor deze doelgroep diverse activiteiten wel georganiseerd. Zo is aan de mensen van KansPlus gevraagd om hun ervaringen m.b.t de corona-tijd uit te beelden. Onder de noemer Samen Sterk zag je de creativiteit in deze moeilijke tijden. Tekeningen, gedichten, teksten en liedjes zijn er gemaakt waarin vaak de gevoelens van mensen werden weergegeven. Weken waren vele mensen met een verstandelijke beperking 'opgesloten' omdat zij tot de risicogroep behoren. Het is dan fantastisch om te zien hoe zij hiermee op een gedisciplineerde wijze mee om gaan.

Door Kansplus werd ook een online kwis opgezet. Een kwis met veel vragen over Kansplus, uiteraard met muziek en foto’s. Diverse woongroepen maar ook veel kinderen met hun ouders namen hieraan deel. De Soos-activiteiten zijn ook weer opgestart waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met RIVM-richtlijnen. Daarom was ervoor gekozen om zowel in Gemert als in Lieshout een Soos te organiseren zodat de groepen kleiner werden gehouden. Intussen zijn op individuele basis ook weer de muzieklessen begonnen.

De kienavond op 29 september in zaal Van de Burgt is ook goed verlopen. Met minder deelnemers door de richtlijnen maar de aanwezigen waren blij dat men weer een keertje kon kienen.

Helaas is het dit jaar niet mogelijk om het bekende 'Leef je in, Leef je uit' te organiseren. Ze hopen dat volgend jaar wel weer te kunnen organiseren waarbij het doel is om mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar te brengen.

Steun KansPlus
Kansplus wil al deze activiteiten graag blijven organiseren. Zij zijn daarbij afhankelijk van subsidies en sponsorbijdrage. Bent u lid van de Rabobank en gaat u stemmen voor de Clubkas Campagne dan waarderen zij het enorm als u bij één van uw stemmen voor Kansplus/Nooit Gedacht kiest. U kunt op de vereniging stemmen, waarbij zij zijn ingedeeld onder de gemeente Gemert. Alvast bedankt.