Afbeelding
Foto: Adam Hester/Blend Images

KennisCafé mediaopvoeding voor ouders van jonge kinderen

Algemeen

Beek en Donk - Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan.

In dit Kenniscafé van Bibliotheek De Lage Beemden gaan BoekStartcoach Marjon Smits en mediacoach Esther Göring in op de mediaopvoeding van het jonge kind van 2 tot 6 jaar. Het KennisCafé vindt plaats op donderdag 12 november van 19.30 tot 21.00 uur in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. De toegang is gratis. Aanmelden via www.bibliotheeklagebeemden.nl is in deze tijd verplicht.

Juist voor ouders en opvoeders, waarvan een kind zelf nog niet bezig is met digitale media, is het belangrijk om zich te verdiepen in de mogelijkheden en de risico’s. Want dat digitale media ook voor de jongste kinderen niet meer weg te denken zijn, is duidelijk. In een interactief programma nemen Marjon en Esther iedereen mee in de digitale wereld van het jonge kind. En gaan zij in op de Mediadiamant, een hulpmiddel voor ouders en opvoeders. Aan de hand hiervan worden ervaringen uitgewisseld. Het is een KennisCafé met veel informatie over mediaopvoeding en waar veel praktische tips worden gedeeld, zoals over geschikte sites en apps.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november) kun je zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Alle activiteiten van Bibliotheek De Lage Beemden om mediawijzer te worden vind je op www.bibliotheeklagebeemden.nl