Tom (l) en Stijn (r) van den Bogaard
Tom (l) en Stijn (r) van den Bogaard Foto: Mark Barten

Jumbo zoekt een jaar lang naar de Laarbeekse hobbykoks

Algemeen

Laarbeek - Een stamppot met een eigen twist. Of zelfgemaakte friet met stoofvlees dat wordt bereid volgens een recept dat al decennia lang in de familie zit. Iedereen kookt wel eens een gerecht waarvan het recept zó eigen en zó lekker is, dat je het eigenlijk wilt delen met de rest van Laarbeek. Dan is dit je kans.

Jumbo Laarbeek gaat namelijk een jaar lang op zoek naar Laarbeekse hobbykoks die het recept van hun specialiteit willen delen met iedereen. ‘Een beetje van Jumbo en een beetje van jezelf’ heet de actie. ‘’Maak ons deelgenoot van je kookkunsten”, roept Tom van den Bogaard de Laarbeekse hobbykoks op. ‘’In deze vervelende tijd zie je dat mensen aan het koken zijn geslagen. Dat merken we in de winkels ook door de verkoop van bepaalde producten. Daarom komen we met deze actie. Even iets helemaal anders.” Het is geen zoektocht naar 3-sterren gerechten, maar naar juist die recepten die iedereen thuis klaar kan maken. ‘’Een goede andijviestamppot met net iets speciaals waardoor deze gruwelijk lekker is. Wij willen al die gerechten weten”, zegt Stijn van den Bogaard.

Stuur je gerecht in
Inwoners van Laarbeek kunnen hun bereidingswijze, ingrediëntenlijst en een foto van zichzelf én het gerecht mailen naar: info@mooilaarbeek.nl. Elke week wordt in de MooiLaarbeekkrant de weekwinnaar gepubliceerd, die winnaar ontvangt een waardebon van 25 euro van de Jumbo.

Periodewinnaar
Elke tien weken wordt er ook een periodewinnaar gekozen. De recepten van de weekwinnaars worden op de Facebookpagina van Jumbo Laarbeek geplaatst en degene die de meeste likes weet te bemachtigen, verovert een plek in de finale. Want over een jaar gaan de vijf periodewinnaars in een ‘grande finale’ met elkaar de strijd aan. Hoe die finale eruit gaat zien, dat wordt nog even geheim gehouden. De winnaar van die ‘grande finale’ ontvangt een cheque van 300 euro. Nummer twee een van 150 euro en de overige periodewinnaars krijgen een cheque van 50 euro.

Kookboek
Daarnaast wordt er ook een kookboek uitgebracht, met daarin alle gerechten van de weekwinnaars. De gerechten worden daarin gebundeld. Alle weekwinnaars ontvangen het kookboek gratis.