Pater Arie Wester
Pater Arie Wester Foto: Martin Prick

Pater Arie Wester overleden

Algemeen

Laarbeek - Pater Arie Wester is zondag overleden. De pater was al enige tijd ziek en overleed in een hospice op 81-jarige leeftijd.

In een brief aan de Laarbeekse parochianen liet Wester deze zomer weten dat hij ziek was. 'Na hectische dagen van onderzoeken bleek dat ik een tumor heb in de alvleesklier. Operatie is niet mogelijk. Het enige lichtpuntje is een chemokuur. Deze vindt pas plaats als ik voldoende aangesterkt ben', liet hij toen weten. 'Mijn levensinstelling is altijd geweest dat ons leven gedragen wordt door onze hemelse Vader, die ons geschreven heeft in de Palm van zijn hand. Wat mij nu overkomt is niet uniek. Velen onder ons worden geconfronteerd met ziekte, lijden en dood, en niet te vergeten de nodige teleurstellingen. Het is Gods Geest die ons kracht geeft naar kruis, dat is mijn vaste overtuiging. Nu de dood naderbij komt voor mij geloof ik met zekerheid dat er een leven na dit aardse bestaan is, waar geen dood of ziekte zal zijn.'

Pater Arie Wester begon op 1 juni 2013 in de Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout. Ik oktober vierde hij nog zijn 50-jarig jubileum als pater. "Lang was het onzeker of hij dit zou halen. Zoals het ook onzeker was of hij zijn verjaardag op 5 november zou halen", vertelt pastor Geoffrey de Jong. "Komende vrijdag nemen we afscheid van hem. Het zal een uitvaartmis zijn in besloten kring, vanwege corona. Maar de mis in Lieshout zal wel te zien zijn via een livestream."