Burgemeester Frank van der Meijden ondertekent de overeenkomst.
Burgemeester Frank van der Meijden ondertekent de overeenkomst.

Burgemeester Van der Meijden bereikt namens MRE akkoord over Landgoed Gulbergen

Algemeen

Laarbeek – Metropool Regio Eindhoven (MRE) en afvalverwerker Attero hebben woensdagavond een akkoord bereikt over het sluiten van de erfpachtrecht op Landgoed Gulbergen. Burgemeester Frank van der Meijden (portefeuillehouder namens MRE) en Paul Ganzeboom (CEO Attero) ondertekenden in het gemeentehuis in Laarbeek de contracten waarin nieuwe ontwikkelingen van het landgoed centraal staan. 

De MRE krijgt door deze overeenstemming weer de regie in handen in het gebied, dat in de gemeenten Nuenen en Geldrop-Mierlo en tussen Eindhoven en Helmond ligt. De erfpachtstortplaats van 350 hectare stopt, hoewel onder meer Golf de Gulbergen en Dierenrijk nog in gebruik blijven. Ganzeboom: “We hopen in de komende tijd een duurzaamheidsbeleid uit te voeren dat voor zowel stad en platteland financieel haalbaar is.”

Van der Meijden: “Het vervolgproject ligt al klaar, maar moet nog worden uitgevoerd. Begin januari hopen we te beginnen. Eén ding is duidelijk: Landgoed Gulbergen is een gebied met potentie. Als je er bent, word je al snel blij. Dat gold ook voor een groot deel van de bewoners in de regio, die de projecten ondersteunen.”