Pieten brachten een bezoek aan scholen en kinderdagverblijven.
Pieten brachten een bezoek aan scholen en kinderdagverblijven. Foto: Mark Barten

Sinterklaaswerkgroep Beek en Donk dankbaar voor begrip

Algemeen

Sinterklaaswerkgroep Beek en Donk dankbaar voor begrip

Beek en Donk - De Sinterklaaswerkgroep in Beek en Donk bedankt iedereen voor het begrip dat werd getoond omdat ze niet zo'n mooie ontvangst konden realiseren zoals andere jaren bij de Donkse brug.

"We hebben als werkgroep van alles geprobeerd om Sinterklaas en zijn Pieten toch nog zo dicht mogelijk bij de kinderen te brengen. Diverse overlegvergaderingen met alle sinterklaascomités, met de burgemeester, en in overleg met de veiligheidsregio. Er kon helaas (bijna niets). Door de omstandigheden was het onmogelijk om drukte op diverse plaatsen te vermijden", vertelt Cor van den Berg namens de werkgroep.

Cor: "Ook het jaarlijkse bezoek aan Kansplus, wat een hoogtepunt voor ons is kon niet doorgaan. Dus hebben we gekozen in samenspraak met de sinterklaascomités uit de andere kernen om Sinterklaas voor alle kernen welkom te heten op het gemeentehuis van Laarbeek door de burgemeester en dit op film vast te leggen. We hebben ons best gedaan om er een leuke ontvangst van te maken. Achter de schermen hebben veel mensen hun vrije dag opgeofferd. Bij zo’n opname komt veel kijken. Dank aan de medewerkers van het gemeentehuis, aan Arjan van Vugt (Jansen Kappers), die ieder jaar de spullen netjes in orde maakt en ervoor zorgt dat Sinterklaas er piekfijn uitziet, ook voor deze filmopname. Ook een dankjewel aan Henk Kusters voor het gebruik van een mooie oldtimer. Aan de verkeersregelaars uit Beek en Donk die netjes zorgden dat de weg voor Sinterklaas vrij bleef voor de filmopname. En een dankjewel aan cameramannen Martien en Jan, die er veel tijd in hebben gestoken om alles tot een complete film te maken. Hulde aan jullie."

Zo kon iedereen in Laarbeek toch nog genieten van de intocht. De Sinterklaaswerkgroep Beek en Donk heeft daags na de intocht de basisscholen en kinderopvang bezocht en gezorgd dat alle kinderen van een lekkere snoepzak konden genieten, die ingepakt waren door Snoeperij Jantje.

Tenslotte hebben ze nog snoepzakken bewaard die ze samen met Martijn van Hoek van eethuis-cafetaria ‘De Donck’, gaan bezorgen in het Elkerliek Ziekenhuis. Martijn verrast daarbij op persoonlijke titel de zieke kinderen in het Elkerliek Ziekenhuis met leuke cadeautjes. Dit is in samenspraak met het Elkerliek Ziekenhuis pas mogelijk op 29 december.

Heel graag tot een volgende Sinterklaasviering in 2021.