Afbeelding

Muziekexamens in coronatijd

Algemeen

Beek en Donk - Stichting Muziekopleiding Oefening & Uitspanning (SMO) heeft in samenwerking met Muziekexamens Brabant op 10 oktober en 21 november de theorie en praktijkexamens afgenomen in Muziekcentrum ’t Anker in Beek en Donk.

Voor het theorie-examen heeft SMO een primeur, want deze worden voor het eerst digitaal afgenomen. Alle examenkandidaten maken het examen op een IPad en werken aan een eigen (gedesinfecteerde) tafel en op gepaste corona-afstand van elkaar. Enkele weken later staan de praktijkexamens op het programma en ook nu zijn de coronamaatregelen duidelijk zichtbaar. Looproutes en hygiënemaatregelen voor alle examenkandidaten en ouders die even buiten mogen wachten. Heel dapper slaan de leerlingen zich door het ‘nieuwe normaal’ heen en spelen de verplichte toonladders, ritmes en voordrachtstukken met verve. Vol trots laat SMO weten dat alle examenkandidaten beide dagen geslaagd zijn voor het A, B of het C-examen.

Heb jij ook zin om muziek te maken? Stuur dan een mailtje naar opleiding@oenu.nl en vraag vandaag nog een gratis proefles aan.