Dit jaar geen optredens tijdens de Dorpsfeesten, maar een interactieve middag.
Dit jaar geen optredens tijdens de Dorpsfeesten, maar een interactieve middag. Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Dorpsfeesten Aarle-Rixtel kiest voor plan B

Algemeen

Aarle-Rixtel - Voor het tweede jaar op rij geen Dorpsfeesten in Aarle-Rixtel, dat was voor het bestuur geen optie. Dat er in mei nog geen ‘traditioneel’ feest kan worden georganiseerd, zoveel is duidelijk. Het bestuur van Dorpsfeesten komt nu met een alternatief: een interactieve middag met challenges en quiz, die live uitgezonden wordt.

Normaal is Dorpsfeesten Aarle-Rixtel een feest van enkele dagen. Op donderdag de jaarmarkt waar vele duizenden bezoekers op afkomen en dan van vrijdag tot en met zondag vele activiteiten voor de deelnemende (jeugd)ploegen, met toch nog altijd als hoogtepunt de optredens op zaterdagavond. Afgelopen jaar wilde de organisatie al een nieuwe weg inslaan, om te proberen de teruggang aan publieke belangstelling een halt toe te roepen en om de drempel voor deelnemende ploegen te verlagen. Zo werd er gekozen om weer terug te gaan naar een tent, zou de zeskamp groter worden opgezet en werden de optredens omgedoopt tot ‘Ale’s Got talent’. Maar zoals bij heel veel evenementen zette ook hier corona een streep door de plannen.

Om niet voor het tweede jaar op rij Dorpsfeesten ongemerkt voorbij te laten gaan, wilde de organisatie - na raadplegingen van de deelnemende ploegen – dit jaar toch met een plan B komen Een interactieve middag voor de volwassen op zaterdag en een escape-middag voor de jeugd op vrijdag. Alles volgens de dan geldende coronamaatregelen.

Plan B
“In september kwamen we voor de eerste keer bij elkaar voor de editie van dit jaar. Toen was al snel duidelijk dat we met een plan B moesten komen”, legt Michael Ketelaars, voorzitter van de Dorpsfeesten uit. “We hopen nu voor zowel de jeugd als de volwassenen een mooie activiteit in elkaar te hebben gezet, die ook coronaproof is.”

Op vrijdag 14 mei wordt er voor de jeugd een escape-plein ingericht. Met voor ieder deelnemende ploeg een eigen plein. “Daarnaast willen we ook de verbinding met ondernemers in het dorp gaan zoeken zodat ploegen daar challenges moeten uitvoeren. Zo hopen we ook de jeugd aan te spreken die normaal nog niet meedoet aan de Dorpsfeesten”, vertelt Michael.

Escape-plein
De zaterdagmiddag staat in het teken van de interactieve spel- en quizmiddag voor de volwassenen. De bedoeling is dat ploegen zelf bij iemand een thuisbasis creëren. “Hopelijk is het dan zover dat je met bijvoorbeeld 15 mensen in de tuin samen kunt zijn. Tijdens de middag moet je dan bijvoorbeeld met twee mensen naar een ondernemer om daar een opdracht te doen. Dit kan gaan om behendigheid, kracht of snelheid”, aldus Michael. “De hele middag wordt live uitgezonden. Jorg Krijnen is de presentator en hij zal onder meer live de standen bijhouden. Reporters zijn op pad om bij de opdrachten en bij de ploegen verslag te doen. We hopen zo op een verantwoorde manier voor iedereen toch een mooie middag te organiseren, waar het Dorpsfeesten gevoel een beetje in terugkomt. Ook is het mogelijk voor groepen die ander niet meedoen, nu deel te nemen aan deze middag.”

Wie meer informatie wil, of wil deelnemen kan contact opnemen met Michael Ketelaar: 0636159742.