Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Inwoners waarderen gezamenlijke activiteiten van ondernemers enorm

Algemeen

Laarbeek - Gezamenlijke activiteiten, georganiseerd door ondernemers worden door inwoners van Laarbeek zeer gewaardeerd. Dit blijkt uit een enquête, uitgevoerd onder de inwoners van Laarbeek. Liefst 85 procent van de mensen die de enquête invulden gaven dit aan.

347 mensen vulden de enquête in, waarmee deze een representatief beeld geeft van hoe de mensen kijken naar onder meer de gezamenlijk activiteiten die georganiseerd worden door ondernemers. Hierbij valt te denken aan 75 jaar bevrijding, AED, carnavalsfestival op het Heuvelplein in Beek en Donk, Keurmerk Veilig Ondernemen, hanging Baskets en de Roefeldag.

Maarten Rooijakkers is voorzitter van Ondernemersfonds Laarbeek. "Dit is een opsteker voor de ondernemers. Ze kunnen zien dat met een kleine investering toch veel bereikt wordt." Het Ondernemersfonds maakt het mogelijk om collectieve activiteiten te ontplooien binnen de aandachtsgebieden van het fonds. Elke zakelijke OZB-betaler betaalt hieraan mee. Het Ondernemersfonds is er voor alle verenigde organisaties uit het centrum, buitengebied en de bedrijventerreinen. Maar ook voor de zorg, het onderwijs, sport, cultuur en landbouw. "Ik ben blij verrast met de uitslag", zegt Rooijakkers. "De consumenten waarderen wat we doen. Ondernemers doen het voor de klanten en de omgeving en dat levert resultaat op. De burgers zorgen er ook voor ondernemers de deuren open kunnen houden. Wat ik zie als rode draad in de reacties is dat mensen het gezamenlijke waarderen. Samen iets organiseren loont. We doen het uiteindelijk voor Laarbeek."

Voor de zomer van dit jaar valt er een politieke beslissing over het wel of niet doorgaan van het Ondernemersfonds. Ook wethouder Tonny Meulensteen is blij verrast met de uitkomst van de enquête. "Het lijkt erop dat er draagvlak ontstaat voor het Ondernemersfonds. Het is de mensen opgevallen wat er gedaan wordt. Het zijn misschien kleine zaken waarmee begonnen is, maar van daaruit kunnen grotere zaken worden opgepakt. Ook sport, cultuur, onderwijs en zorg horen erbij. De kruisbestuiving tussen die sectoren zorgt voor succes, dat is het Laarbeekgevoel."

Kijk voor de volledige uitslag van de enquête op tiplaarbeek.nl