Afbeelding

Inloopochtend basisscholen geannuleerd

Algemeen

Laarbeek - Op woensdag 10 maart was het de bedoeling dat bij alle Laarbeekse basisscholen de deuren open zouden staan. Ouders van leerlingen in spe konden die ochtend sfeer komen proeven in de verschillende scholen. Ze konden een rondleiding krijgen van een andere ouder, een kind uit groep 7/8 of de directeur.

Op die manier kunnen ouders een weloverwogen keuze maken voor de toekomstige basisschool van hun kind. Helaas hebben de scholen gezamenlijk af moeten spreken dat corona wederom een streep door deze inloopochtend zet. Gelukkig zijn er wel alternatieven, bijvoorbeeld middels digitale rondleidingen en/of filmpjes.

Alle scholen staan open voor contact met ouders van toekomstige leerlingen. Ouders kunnen altijd bellen naar de scholen waarin ze interesse hebben. Samen met de directeur zal dan bekeken worden welke mogelijkheden er op dat moment zijn. Nu nog even digitaal en hopelijk binnenkort weer fysiek. “Door een echt kijkje in de school krijgen ouders toch het beste beeld van hoe de dagelijkse praktijk is. Ook krijgen ouders een bepaald gevoel bij een school. Op die manier kunnen ze natuurlijk het best een beslissing nemen voor een school die bij hun past”, legt Judith Verhoeven namens alle Laarbeekse scholen uit. “Hopelijk kunnen we elkaar binnenkort weer echt ontmoeten!”