Afbeelding
Foto: Rianne van Eerd

Waypoint challenge bij Runnersclub Lieshout

Sport

Lieshout - Na de het succes van de door Rianne van Eerd geïntroduceerde Duvelscross challenge, had ze nu een waypoint challenge bedacht. De waypoint chanllenge is alweer de vijfde challenge in dit coronatijdperk zonder wedstrijden, wandeltochten en georganiseerde trails.

Afgelopen maand hebben de leden van Runnersclub Lieshout meegedaan aan de waypoint challenge met als doel: nieuwe paadjes ontdekken. De eerste uitdaging was het vinden van het kluisje. Deze was opgehangen in de Stiphoutse bossen langs een mooi paadje. Als je een beetje handig bent met navigeren, was het niet moeilijk om de locatie te vinden. Enkele leden hadden er toch twee of zelfs drie pogingen voor nodig om het kluisje op de coördinaten N 51 graden 29.36’ en E 5 graden 34.787’ te vinden.

De tweede uitdaging, die men kon lezen in het logboekje, was het maken van een foto bij een vennetje. Keuze genoeg, want die zijn er heel veel in de Stiphoutse bossen. Bijzonder was het winterse landschap in de eerste week en het heerlijk lentezonnetje in de tweede week. Dit is te zien aan de vele mooie foto’s. Er hebben 38 sportievelingen meegedaan aan de challenge en er zijn 23 berichtjes achtergelaten in het logboekje. Enkele berichtjes: 'Samen met mijn broer genoten van de tocht'. 'Genoten van het dwalen tijdens mijn zoektocht, hier ga ik vaker komen'. 'Op naar de volgende'. Het was een geslaagde challenge waar lopers én wandelaars van hebben genoten, dus een volgende versie van deze challenge gaat er wel komen. Runnersclub Lieshout is al bezig met het uitwerken van een uitbreiding van deze challenge.