Madeleine Bouman; Overste Zr.Marie Benedicte Schildkamp en Wil van de Laar (v.l.n.r.)
Madeleine Bouman; Overste Zr.Marie Benedicte Schildkamp en Wil van de Laar (v.l.n.r.)

Samenwerking Zorgboog en Missiezusters van het Kostbaar Bloed

Algemeen

Aarle-Rixtel - Woonzorgorganisatie de Zorgboog en de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel gaan samenwerken. Door deze samenwerking is het mogelijk dat de zusters verantwoord thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

In Aarle-Rixtel staat een prachtig klooster in het Aarle’s Broek een buitengebied van Aarle-Rixtel. Hier wonen 25 Missiezusters van het Kostbaar Bloed. Overste Zr. Marie Benedicte: "De zusters ervaren dat naarmate ze ouder worden, er steeds meer behoefte is aan professionele zorg. Daarom zijn we in gesprek gegaan met de Zorgboog over een mogelijke samenwerking. Van groot belang voor de zusters is dat zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, ook al wordt de zorg complexer. Juist in een klooster wordt er naar elkaar omgekeken e´n voor elkaar gezorgd."

Wil van de Laar, lid raad van bestuur de Zorgboog vult aan: "Wij onderschrijven het principe om de eigen regie te behouden en de wens om te wonen en te leven in een gemeenschap waar zusters veel voor elkaar kunnen en willen betekenen. Met deze samenwerking voegen we vanuit de Zorgboog extra kennis en kunde toe. Hierdoor is het voor de zusters mogelijk om hun vaste zorgverleners in het klooster te behouden. En blijven hiermee de religieuze normen en waarden gerespecteerd."