Het bestuur van Stichting Dorpshuizen, met in het midden voorzitter Johan van der Heijden.
Het bestuur van Stichting Dorpshuizen, met in het midden voorzitter Johan van der Heijden. Foto: Martin Prick

Gymzaal Otterweg gaat naar Stichting Dorpshuizen

Sport

Laarbeek - De gemeente Laarbeek gaat met ingang van 1 april 2021 de exploitatie van gymzaal Otterweg overdragen aan de Stichting Dorpshuizen Laarbeek (SDL).

Het is een logische stap, daar SDL en haar voorgangers het Ontmoetingscentrum al jaren in beheer hebben. De taakverdeling gaat op deze manier ook duidelijker worden; gemeente eigenaar en SDL beheerder. De huurders zijn in persoonlijke gesprekken door de gemeente en SDL op de hoogte gebracht van deze wijziging. Een wijziging in contactpersonen maar ook een wijziging in communicatie.

SDL heeft in de gesprekken met gebruikers van de sportzaal eveneens aangegeven dat zij van de gemeente de opdracht heeft gekregen om een verkenning uit te voeren om beheer en exploitatie van het Ontmoetingscentrum te verbeteren. Onderzocht gaat worden hoe de huisvesting van alle partijen in het Ontmoetingscentrum nu geregeld is en waar wensen en mogelijkheden liggen voor verbetering.

Johan van der Heijden, voorzitter van SDL, spreekt uit dat met 'Samen onder één dak', zoals de samenvoeging heet bij SDL, een nieuwe uitdagende fase is ingegaan voor het Ontmoetingscentrum maar zeker ook voor alle inwoners van Beek en Donk. "We willen namelijk dat het Ontmoetingscentrum een optimale multifunctionele gemeenschapsaccommodatie wordt, de huiskamer van Beek en Donk. Dé centrale plek voor ontmoeting, ontplooiing en ontspanning. Daarvoor gaan we met de huidige en potentiële gebruikers op korte termijn in gesprek, in nauwe samenwerking met de gemeente Laarbeek."