Bart Heldens (Jongerenwerker LEVgroep)
Bart Heldens (Jongerenwerker LEVgroep)

Wat als jou dit overkomt?

Kinderen & Tieners

Laarbeek - Onlangs zijn er filmpjes online gekomen over twee mocro-maffia acteurs. Hierin is te zien dat een jongen aangezet wordt tot seksueel overschrijdend gedrag. Veel jongeren hebben hier iets van gezien of gehoord. Maar wat als het jou overkomt?

Terwijl je al zo vaak gewaarschuwd bent over wat de gevaren zijn van social media, heb je dan recht op hulp van een volwassene? Natuurlijk! Dat je gewaarschuwd bent wil niet zeggen dat je geen recht hebt op hulp. "We begrijpen dat je in het moment of onder groepsdruk toch toegeeft aan verzoeken waarvan je weet dat het niet goed voor je is. Blijf hier niet mee lopen, het is niet jouw verantwoording om hier alleen mee rond te blijven lopen. Vraag hulp!", geeft het team van jongerencentrum Cendra in Aarle-Rixtel aan.

"Is jou ook iets vervelends overkomen via de socials of op een andere manier, of heb je de filmpjes gezien en ben je daar van onder de indruk? Weet dat er mensen zijn die je kunnen helpen en blijf er niet mee rond lopen. Vanuit Cendra hebben we nauwe contacten met de jongerenwerkers van de LEVgroep. Hier zitten mensen die jou kunnen helpen en kunnen ondersteunen. Dit zijn Bart Heldens (06-40763470) en Maartje Keizers (06-41433277)."