Afbeelding
Foto:

Veiliger winkelen bij de Kledingbank met aanleg nieuwe ventilatie

Algemeen

Laarbeek - Kledingbank Laarbeek bevindt zich al jaren in een bedrijfspand op de Beekerheide 23C in Beek en Donk. Daar heeft men de beschikking over een prachtig pand met voldoende winkel- en opslagruimte. Omdat het een bedrijfspand is, was de enige manier om goed te ventileren om twee deuren tegenover elkaar open te zetten om frisse lucht in en uit te laten. Natuurlijk niet de optimale manier om goed verantwoord en veilig te werken in deze tijd van corona.

Na zorgvuldig en goed overleg met de eigenaar en met een aantal deskundigen is eind vorig jaar besloten om in het pand een ventilatiesysteem aan te leggen. Een systeem dat zorgt voor een constante verversing van lucht, schone lucht van buiten wordt wat verwarmd en gaat naar binnen, de 'vieze' lucht gaat naar buiten.

Bij deze wil de Kledingbank laten weten dat dit nieuwe ventilatiesysteem gerealiseerd is. Dit betekent overigens niet dat het er nu volledig coronaproof is, nee ook bij de Kledingbank moet net als bij iedere andere winkel nog gewoon een mondkapje worden gedragen, afstand worden gehouden, handen gedesinfecteerd, zijn er gereguleerde bezoektijden etc.

Net als bij iedere andere winkel is er nu een ventilatiesysteem dat dus zorgt voor in ieder geval een betere en veiligere werkomgeving. Het systeem is aangelegd door installatiebedrijf Stefan van Veghel met lichte hand en spandiensten van vrijwilligers van de Kledingbank.

De aanleg was echter nooit mogelijk geweest zonder de financiële bijdragen van Stichting Steun Welzijnsfonds, de gezamenlijke Laarbeekse Dorpsraden, de gemeente Laarbeek en de eigenaar van het pand. De Kledingbank is deze organisaties dan ook zeer erkentelijk voor hun bijdrage en inzet.