Luuk Brouwers, spelend voor Go Ahead Eagles in Deventer
Luuk Brouwers, spelend voor Go Ahead Eagles in Deventer

Stem op Luuk Brouwers als beste speler van de 4e periode

Sport Sport

Lieshout/Deventer - Het gaat goed met de 23-jarige - uit Lieshout afkomstige - profvoetballer Luuk Brouwers. Tijdens zijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles is Brouwers uitgegroeid tot een van de steunpilaren van de ploeg uit Deventer. Brouwers is nu genomineerd voor ‘Beste speler van de 4e periode’. Stemmen op Luuk Brouwers kan hier.

Eind oktober sprak DeMooiLaarbeekKrant nog met Brouwers toen hij zijn honderdste wedstrijd in het betaald voetbal speelde. Brouwers gaf toen al aan graag eredivisie te gaan spelen. “Met Go Ahead promoveren is natuurlijk het mooiste, maar ik zie mezelf ook best wel bij een middenmoter in de eredivisie spelen. Aan het einde van mijn carrière hoop ik eredivisie, Europees voetbal en 500 á 600 wedstrijden gespeeld te hebben. Maar dat zien we dan wel.” 

Inmiddels is het bereiken van de eredivisie een serieuze mogelijkheid. Go Ahead Eagles staat op de derde plaats, met nog één speelronde te gaan. Nummer 2, De Graafschap, staat 2 punten boven de Deventenaren, maar zal een goed resultaat moeten behalen tegen Helmond Sport. Mocht de Graafschap punten verspelen en Go Ahead Eagles winnen op bezoek bij Excelsior, dan eindigt Go Ahead Eagles als tweede. De nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie hebben recht op directe promotie naar de eredivisie. Mocht Go Ahead Eagles niet direct promoveren, dan is er nog een kans via de nacompetitie.

Helaas voor Brouwers zit zijn seizoen er al op. Afgelopen vrijdag won hij nog met zijn ploeg van NEC en was hij zelfs trefzeker, evenals een week eerder tegen Helmond Sport. Na 55 minuten kwam er echter een einde aan zijn optreden toen hij vervelend op de grond terecht kwam en zich moest laten wisselen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat Brouwers geopereerd moet worden door een blessure in zijn schouderstreek.

Stemmen is mogelijk tot en met dinsdag 11 mei, 17.00 uur.