Café Van Bracht.
Café Van Bracht. Foto: Mark Barten

Uitbaters Café van Bracht stoppen ermee

Algemeen

Aarle-Rixtel - In 2016 zijn Ferdi en Robert Raijmakers gestart met het uitbaten van Café van Bracht. De gebroeders hebben nu echter besloten er een punt achter te zetten en hebben Café van Bracht in de verkoop gezet. Waarom hebben zij deze beslissing genomen?

“Door Covid-19 zijn er andere dingen op ons pad gekomen. Daardoor hebben wij besloten om na vijf jaar te stoppen met Café van Bracht’’, zo vertelt Ferdi. “Voor ons was het altijd goed te combineren met het werk wat we eromheen hadden. Wij deden dit een beetje als hobby. Toen kwam Covid-19 en ga je toch een beetje nadenken. Er zijn daardoor nieuwe dingen op ons pad gekomen en dan moet je beslissingen maken. Het gaat voor ons niet meer lukken om dat in de toekomst te combineren. Dan wordt het echt té druk.’’

Inmiddels is het café al ruim één jaar dicht door de coronamaatregelen en voorlopig lijkt het er niet op dat dit snel gaat veranderen. “Wij mogen en kunnen er nu dan ook nog steeds niks mee. Daarnaast willen we er nu ook niets mee doen. We willen niet het risico lopen dat er een uitbraak komt. Sinds maart 2020 zijn wij dus noodgedwongen gesloten geweest.”

Tegenvaller
Een tegenvaller voor Café van Bracht, aangezien de planning voor dat jaar al helemaal vol stond. ‘’We hadden onze agenda eigenlijk tot eind vorig jaar al helemaal vol zitten. Na de carnaval hebben wij nog één jazzavond gehad en dat is het laatste wat we gedaan hebben. Aan de ene kant is dat doodzonde, want we hebben het echt met plezier gedaan, maar aan de andere kant zijn er nu ook andere dingen op ons pad gekomen. Elk einde is een nieuw begin en ik ga er vanuit dat er voor het pand ook een mooi nieuw begin aankomt.’’

De gebroeders Raijmakers kijken dan ook terug op vijf mooie jaren met Café van Bracht. “Het eerste jaar hebben we het nog samen met Bart van de Rijt gedaan. Daarna zijn we met z’n tweeën verder gegaan. We hebben een geweldige tijd gehad en de afgelopen jaren dan ook als zeer positief ervaren.” In Café van Bracht werden voornamelijk grotere feesten gehouden van minimaal 60 man. Naast de personeelsfeesten of verjaardagen werden er ook jazzavonden en het jaarlijkse carnaval georganiseerd. Carnaval was dan ook een van de vele hoogtepunten die het café kent. “Met carnaval was het hier gewoon bomvol en hing iedereen met de benen buiten. De tapkraan bleef maar lopen en er was dan eigenlijk alleen maar gezelligheid. Dat zijn mooie herinneringen, maar daar hebben we ook veel voor moeten doen. Organisatorisch komt er natuurlijk veel bij kijken, maar we kijken er met een heel goed gevoel op terug’’, zo besluiten zij.