Raf van der Bruggen.
Raf van der Bruggen.

HSV Het Geduld sluit seizoen 2020 met vertraging af

Sport

Beek en Donk - Eindelijk kon HSV Het Geduld na ruim een half jaar bekend maken wie de nieuwe koning van HSV Het Geduld is geworden. Zoals veel evenementen hebben ze alles moeten uitstellen omdat ze niet met zoveel mensen mochten samenkomen. Gelukkig mochten ze deze week op het buitenterras bij Café van de Burgt toch het seizoen 2020 afsluiten ondanks de koude en natte omstandigheden. 

Er zijn het afgelopen jaar 8 koningswedstrijden en 1 koppelwedstrijd gevist. De traditionele wedstrijden tegen Gemert konden vanwege corona niet doorgaan. Over het algemeen hebben de vissers schitterend weer gehad en was er een grote opkomst van deelnemers, gemiddeld 22 per wedstrijd. In 5 van de 8 koningswedstrijden stond Marc Spierings bij de eerste drie van de uitslagen. Een prachtig resultaat voor een nieuwkomer dit jaar. De nummer 2 en 3 hebben dit niet kunnen voorkomen.

De koppelbokaal met wisselbeker ging naar Peter Beerens en Gerard van Eerd. De jeugdkampioen is dit jaar naar Raf van der Bruggen. Menig wedstrijd heeft hij de senioren afgetroefd met het grote aantal vissen, wat een knappe prestatie is. Voor het nieuwe jaar hoopt HSV Het Geduld op meer jeugdige vissertjes. De prijs voor de schrokker (het gemiddelde van aantal vissen en totaal gewicht) ging naar de koning Marc Spierings om het compleet te maken.

Start nieuw seizoen
Op zaterdag 29 mei wordt gestart met het nieuwe seizoen Koningsvissen. Gelukkig zijn inmiddels de coronaregels voldoende versoepeld zodat ze met de nodige maatregelen kunnen gaan starten.

De coronaregels die nu nog gelden zijn in de richtlijnen van het RIVM: Er mogen maximaal 30 personen aan de wedstrijden deelnemen incl. begeleiding; Tijdens de wedstrijd mag geen publiek aanwezig zijn. De poort wordt een half uur voor aanvang afgesloten; Iedere deelnemer krijgt van de wedstrijdleider door loting een plaats toegewezen en moet direct na binnenkomst hier naartoe; Na het einde van de wedstrijd wordt gewogen en geteld, en gaat iedereen direct naar huis.

Uiteraard hoopt de vereniging dat iedereen begrip heeft voor deze voorzorgsmaatregelen. Ze wensen alle deelnemers een heel sportief visseizoen toe.

Vrijdag 28 mei is de vijver (gedeeltelijk) na 12.00 uur afgesloten. Er wordt dan gevist door de seniorenvereniging Beek en Donk.

De koppelkampioenen
Kampioen Marc Spierings (r).