William Swinkels
William Swinkels

Nationale hengelsportdag gedeeltelijk doorgegaan

Sport Sport

Lieshout - Normaal is op de nationale hengelsportdag ook een jeugdwedstrijd, deze werd afgelast. Een koppelwedstrijd ging wel door. Na de loting waar de koppels bekendgemaakt waren kon er eindelijk onder een stralende zon gevist worden.

Dat de jeugdwedstrijd niet doorging was een domper. Maar in verband met de coronaregels was het onmogelijk om die te organiseren, omdat de jeugdvissers toch tijdens de wedstrijd hulp nodig hebben en dat zou te druk worden. Er waren tien koppels die bij elkaar 185 kilo vis vingen. Dat het spannend was bleek achteraf toen de stand werd opgemaakt.

De tweede zomeravondwedstrijd deed zijn naam geen eer aan daar er wat regen was en de temperatuur een herfst karakter had. Er deden 20 vissers mee die samen 148 kilo vingen en drie met een droog schepnet bleven zitten. De zomeravond wedstrijd wordt elke woensdag aan de vijver in Lieshout gehouden.

Uitslag koppelwedstrijd 1: Jos Teunissen/ William Swinkels 30,55 kg. 2. Piet van Lieshout /Bart v.d. Elzen 30,4 kg. 3. Jos de Beer/ Rolf v.d. Laar 28,4 kg.

Uitslag 2e zomeravond wedstrijd: 1. Teun v.d. Heuvel 10,1 kg. 2. Wim van Bussel 16,4 kg. 3. William Swinkels 13,75 kg.