Afbeelding
Foto:

JCI Peelland zorgt voor blije gezichtjes in Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Tientallen kinderen werden afgelopen zaterdag blij verrast met ‘ijsjes en prijsjes’ in Speeltuin de Ratel te Beek en Donk. Het initiatief kwam vanuit Junior Chamber International Peelland (hierna JCI), een groep jonge ondernemers uit de regio Peelland die onder het motto ‘learning by doing’ leuke projecten creëren die bijdragen aan eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook een stukje teruggeven aan de maatschappij.

De zogenaamde ‘Kids Funday’ is inherent aan blije gezichtjes van onze allerkleinsten. En dat is precies wat er afgelopen zaterdag ook gebeurde. In samenwerking met ijssalon De Verrassing uit Beek en Donk werd een fleurige ijscokar geplaatst op het veldje. De kinderen mochten grabbelen voor leuke prijzen. En natuurlijk was er áltijd de ijs-prijs! Het zogenaamde blauwe smurfenijs leek favoriet en ook de oranje verrassingsrugzakken en de strippenkaartjes van ijssalon De Verrassing werden vol enthousiasme ontvangen door de kinderen. “Sinds dat de kinderen jullie gezien hadden op het veldje konden ze niet meer rustig worden en moesten we wel komen kijken!” aldus een van de ouders die zelf ook genoot van een hoorntje met ambachtelijk gemaakt stracciatella ijs.

JCI kijkt terug op een geslaagd event. Door COVID19 waren er dit jaar wat beperkingen en uitdagingen rondom de Kidsfunday, maar na het zien van al deze blije gezichtjes (soms vol met ijs) was het wederom weer de moeite waard!