De bloemen krijgen water.
De bloemen krijgen water.

Buurtschap Hagelkruisweg in de bloemetjes gezet

Algemeen

Aarle-Rixtel - Sinds kort wordt de Hagelkruisweg in Aarle-Rixtel opgefleurd door bloemen. Aan de lantaarnpalen hangen bloembakken die rijkelijk gevuld zijn met een verscheidenheid van bloeiende planten die door welwillende medewerking van bloemenkweker Pieter Verschure uit Aarle-Rixtel zijn verzorgd. Het aanschaffen en ophangen van de bloembakken is verzorgd door Frans Coppens die kosten nog moeite gespaard heeft om de straat te versieren. Dit project wordt mede financieel ondersteund door leefbaarheidssubsidie van het Dorpsplatform dat altijd bereid is om maatschappelijke en sociale activiteiten te ondersteunen die ten goede komen aan de Aarlese gemeenschap.

De omwonenden zijn gevraagd om wekelijks de bloemen van water te voorzien. De bloembakken hebben aan de onderkant een speciale kamer waarin water wordt opgeslagen en te veel water is dus geen probleem, dit reservoir loopt dan gewoon over.

Initiatief voor een woonerf
Op deze manier wordt de buurt mooi versierd. Overigens maakt de Hagelkruisweg een duidelijk opleving mee. Een aantal jaren geleden woonden er geen kinderen meer in de straat, maar dat is drastisch veranderd. De buurt is verjongd en momenteel wonen er twaalf kinderen en is het een heel levendige buurt geworden. Dat brengt ook weer andere zorgen met zich mee, de veiligheid van de kinderen. Nu nodigt de straat niet uit om er heel hard doorheen te rijden maar met zoveel spelende kinderen die vaak op straat zijn kunnen zich toch gevaarlijke situaties voordoen.

Dat heeft de buurt aan het denken gezet. Er is een initiatief ontstaan om de gemeente te vragen dit zuidelijk deel van de Hagelkruisweg te benoemen tot woonerf met een maximum snelheid van 15 km/uur. Buurtbewoners hebben het Dorpsplatform gevraagd om mee te helpen om dit verzoek bij de gemeente te ondersteunen. Binnenkort zal daarvoor een draagvlakonderzoek gestart worden onder de bewoners van de Hagelkruisweg om dit verzoek positief te ondersteunen. Natuurlijk blijven de ouders verantwoordelijk voor hun kinderen maar met een woonerf worden weggebruikers er op geattendeerd dat voorzichtigheid geboden is. Wilt u meer weten neem dan contact op met het secretariaat van Buurtschap Hagelkruisweg flmcoppens@onsbrabantnet.nl