Men laat zich de koffie met gebak smaken.
Men laat zich de koffie met gebak smaken.

Blije Bezige bijtjes in het Buurthuis Mariahout

Algemeen

Mariahout - Vaste prik was het: elke maandagmiddag kwam de Handwerkgroep Mariahout in het Buurthuis bij elkaar. Bijna een jaar lang was dat wegens de RIVM-voorschriften niet mogelijk. Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver. Ze konden weer als vanouds terecht in Het Buurthuis. Met een blij gezicht kwam een groep van 25 vrouwen bijeen om de draad weer op te pakken.

Eerst werd kort stilgestaan bij het overlijden van Lenie van Vijfeijken. Lenie was 26 jaar lang bestuurslid van de Handwerkgroep Mariahout, voorheen Welfare. Hierna werden twee nieuwe bestuursleden gekozen, Anneke Vialle en Jolanda Lijnema. Samen met Annie van de Berg, Hetty van Leuken, Toos Verhoeven en Mariet Vogels vormen zij het bestuur van deze werkgroep, die onder de vlag van Zorg om het dorp functioneert. Om de nieuwe start een extra accent te geven konden de leden suggesties doen voor een nieuwe naam. Er waren diverse voorstellen, maar uiteindelijk werd met grote meerderheid gekozen voor de nieuwe naam ‘Bezige Bijtjes’. Hiermee komt duidelijk naar voren, dat de groep heel actief wil blijven, zich niet wil beperken tot alleen breien, haken en borduren, maar er kan ook gekaart worden of andere bordspelen als keezen, skibo, enz.

De koffie met gebak, die Zorg om het dorp aanbood, viel bij iedereen in goede aarde. Verder was er grote tevredenheid, dat de groep elke maandagmiddag, ook in de vakantieperiode, terecht kan in de grote zaal van het Buurthuis, waardoor de 1,5 meter goed in acht kan worden genomen.

Iedereen is van harte welkom ’s maandags in het Buurthuis van 13.30 tot 15.30 uur. Ook kan er op bestelling spulletjes gebreid, gehaakt of geborduurd worden. Mocht je interesse hebben loop dan gerust even binnen.