Burgemeester Frank van der Meijden en Jantine van den Boom.
Burgemeester Frank van der Meijden en Jantine van den Boom.

Informatiepunt Digitale Overheid officieel geopend

Algemeen

Laarbeek - Met het doorprikken van een grote confetti-ballon opende burgemeester Frank van der Meijden maandagmiddag officieel het Informatiepunt Digitale Overheid in Laarbeek. Deze punten zijn in de bibliotheken in Beek en Donk, Aarle-Rixtel en Lieshout te vinden en moeten mensen helpen die het moeilijk vinden om zaken met de overheid online te regelen. 

Denk daarbij aan dingen als: Belastingen en toeslagen, zorg regelen, werk zoeken, rijbewijs verlengen, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen. Tijdens de bemande uren van de bibliotheken kan iedereen die vragen heeft over deze zaken terecht in de bibliotheken, waar medewerkers mensen met raad en daad bijstaan. “We merken dat steeds meer digitaal gaat, maar niet voor iedereen gaat dit even makkelijk”, vertelt Jantine van den Boom, directeur/bestuurder van bibliotheek De Lage Beemden. “Mensen die vragen hebben kunnen we helpen, dan wel doorverwijzen naar de juiste plek waar ze moeten zijn.”

“Ik ben oprecht blij dat deze punten er nu zijn in onze gemeente”, geeft burgemeester Frank van der Meijden aan. “Men kan mensen nu de helpende hand bieden. Het voorziet in een behoefte en het is mooi dat de punten centraal gelegen komen in de gebouwen van de bibliotheek. Zowel voor ouderen als nieuwkomers is het fijn, maar ook voor jongeren die net 18 zijn geworden kan het een helpende hand bieden.”

In zowel Beek en Donk, Aarle-Rixtel en Lieshout is er nu een Informatiepunt Digitale Overheid. In Mariahout wordt bekeken of deze kan komen in het Dorpshuis. Van den Boom: “De medewerkers van de bibliotheek zijn speciaal getraind om mensen verder te kunnen helpen. Ook de vaste medewerkers van de Stichting Dorpshuizen Laarbeek worden getraind, zodat ook buiten de openignsgtijden van de bibliotheek mensen geholpen kunnen worden.”