Beekse brug
Beekse brug

Beekse en Donkse brug in juli en augustus tijdelijk afgesloten voor wegverkeer

Algemeen

Beek en Donk - De Beekse brug in Beek en Donk is van vrijdag 23 juli 9.00 uur tot en met zondag 25 juli 00.00 uur dicht voor het wegverkeer. Istimewa Elektro vervangt dan in opdracht van Rijkswaterstaat het ICT-systeem voor de bediening van de brug, inclusief de daarop aangesloten camera’s, afsluitbomen, omroepinstallatie en verkeersseinen. Datzelfde gebeurt bij de Donkse Brug van woensdag 4 augustus 9.00 uur tot en met vrijdag 6 augustus middernacht.

Tijdens de werkzaamheden worden de bruggen lokaal bediend voor de scheepvaart. Schippers ondervinden zodoende naar verwachting weinig hinder van de werkzaamheden. Na het vervangen van het ICT-systeem zullen de Beekse en Donkse brug niet langer vanuit de bediencentrale Schijndel worden aangestuurd, maar vanuit de hoofdbediencentrale van Rijkswaterstaat in Tilburg. 

Omleiding wegverkeer
De Beekse brug is gedurende drie dagen van 23 juli 09:00 uur tot en met 25 juli 00:00 uur geheel afgesloten voor wegverkeer. Er geldt dan een omleidingsroute via de Koppelstraat en Donkse brug om de Zuid-Willemsvaart over te steken. Deze alternatieve route staat met gele borden aangegeven. De Donkse brug is gedurende twee dagen van donderdag 4 augustus 09:00 uur tot en met vrijdag 5 augustus 00.00 uur dicht voor wegverkeer. De omleidingsroute loopt dan omgekeerd via de Koppelstraat en Beekse Brug.

Donkse brug