Afbeelding

Vakantielezen houdt lezen leuk en levend

Algemeen

Laarbeek - Deze zomervakantie kunnen gezinnen op reis met de bibliotheek door mee te doen aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van bibliotheek De Lage Beemden wordt lezen extra leuk.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers uit groep 3 en 4. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de vakantie niet lezen, weer op school een terugval in hun leesontwikkeling hebben. Hoe voorkom je die zomerdip? Door in de zomervakantie samen met je kind regelmatig te lezen. Liefst iedere dag een minuut of tien. Wat kan er gelezen worden? Alles wat je kind leuk vindt. Natuurlijk kun je gewoon boeken lezen. Maar denk ook eens aan een folder van een dierentuin of pretpark waar jullie naartoe gaan. En ook strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn leuk om te lezen. Kortom, het maakt niet uit wat je kind leest, als het maar leest. En lezen wordt nog leuker als je het samen doet.

Ga mee op reis
Met de online thuiseditie van vakantie-lezen.nl gaan gezinnen op ontdekkingsreis langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. Met de digitale schattenjacht maken de gezinnen kans op leuke prijsjes. Bijvoorbeeld 2 toegangskaartjes voor de voorstelling van Dolfje Weerwolfje op 2 oktober in de Eendracht in Gemert. Sommige scholen delen de schatkaart uit op school. Zit je in groep 3 of 4 en heb je geen schatkaart ontvangen op school? Deze is ook verkrijgbaar bij de bibliotheek. In ieder land maken de kinderen opdrachten, die de lees- en taalontwikkeling stimuleren. Door de opdrachten goed uit te voeren, kunnen ze stickers verdienen voor op hun schatkaart. Deze stickers kun je bij de bibliotheek ophalen.