Afbeelding

Levi Kweens verdedigt titel met succes bij HSV T Sluisje

Sport

Lieshout - De jaarlijkse nachtwedstrijd was dit jaar qua vangst een succes. Het blijft toch altijd een aparte wedstrijd met een beetje een combinatie van karpervissen, kindervakantieweek en kamperen.

Vier koppels traden aan tijdens de finale voor de titel van de nachtkarperwedstrijd. Na de loting ging iedereen naar zijn plek om daar de voorbereidingen te treffen voor vijftien uur vissen. Er wordt gevist in tweetallen en samen maak je dan het plan hoe er gevist gaat worden. De wedstrijd kwam moeilijk op gang omdat alleen vissen boven de drie kilo meetelden. Normaal wordt elke vis die gevangen wordt gewogen, maar nu werd er tijdens de nacht gebruik gemaakt van een leefnet. En dat was maar goed ook, want er werd flink gevangen waardoor de leiding nu ook een hazenslaapje kon doen.

Bij het ochtendgloren werd de eerste balans opgemaakt. Twee koppels hadden veel vis gevangen, waarvan een koppel meer zwaardere vissen bleek te hebben. Aan het einde van de wedstrijd werden de kilo’s geteld en bleek dat titelverdediger weer de beker naar huis mocht nemen met een record van haast 40 kilo. De volledige uitslag:

1. Levi Kweens/Rob Lucassen 39,9 kg.
2. Jan v Lankveld/Martijn vd Zanden 28,75kg
3. Ward en Wil Fabri 4,2 kg
4. Teun Verijken /Jens v Gerwen 3,4 kg

Op 3 september beginnen de Koningswedstrijden aan het kanaal.