Een duel om de bal. Links Joost van der Tol, rechts Aaron Hurkx, op de rug Mart Bekkers(2) en Lex Hollanders (4)
Een duel om de bal. Links Joost van der Tol, rechts Aaron Hurkx, op de rug Mart Bekkers(2) en Lex Hollanders (4) Foto:

ELI treft SV De Braak in bekertoernooi

Sport

Lieshout - Na enige weken van intensieve trainingsarbeid is de conditie van de selectie van ELI weer behoorlijk op peil gekomen. Verder is door het spelen van een aantal vriendschappelijke duels volop gewerkt om het balgevoel en het teamverband aan te scherpen. Dat was nodig na de vele maanden, omdat er vanwege covid-19 geen competitiewedstrijden gespeeld konden worden. 

De komende drie weken staan wedstrijden van de eerste ronde van de KNVB-beker op het programma. Zoals altijd een goede voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Voor de selectiespelers is dit dé gelegenheid om een plaats af te dwingen in het vaandelteam van ELI, dat door de komst van enkele spelers zeker aan kwaliteit heeft gewonnen. ELI is ingedeeld in een poule met derdeklasser SV De Braak, ontstaan door de fusie van MULO en Helmondia, vierdeklasser SV Brandevoort en vijfdeklasser MVC.

Zondag 5 september speelt het team van trainer Michael Thijs de uitwedstrijd tegen SV De Braak. De aanvang is 14.00 uur. Zondag 12 september speelt ELI thuis het bekerduel tegen MVC. Dit duel begint om 14.30 uur. Zondag 19 september ontvangt ELI in het bekertoernooi op het eigen sportpark ’t Luijtelaar SV Brandevoort, aanvang 14.30 uur. Op zondag 26 september begint voor ELI vervolgens de competitie in de vierde klasse met een uitwedstrijd tegen EMK uit Nuenen.

Komende zondag spelen ook alle overige senioren-teams en de ELI-Vrouwen hun eerste bekerwedstrijd.