Afbeelding
Foto: Kemps & Rijf

Kemps en Rijf deelt mee in vreugde bij gouden en bronzen medaille van rolstoeltennisser Niels Vink

Sport

Laarbeek - De Paralympische Spelen in Tokio zijn momenteel in volle gang. De Stiphoutse rolstoeltennisser Niels Vink behaalde daarbij een bijzondere prestatie. In het dubbelspel won hij afgelopen week al goud en vanochtend behaalde hij ook nog brons in het enkelspel.

Wat niet veel mensen weten is dat Niels traint bij het Laarbeekse Fysiotherapie en Training Kemps & Rijf. Toen voor Niels begin vorig jaar alle trainingsfaciliteiten bij de KNLTB in Amstelveen dichtgingen vanwege corona, was hij op zoek naar een nieuwe plaats om te trainen. Hij was namelijk al vol in de running voor de Spelen van 2020. “Toen heeft hij contact opgenomen met ons en mocht ik hem gaan begeleiden”, zo vertelt sportfysiotherapeut Adriaan van Dijsseldonk. “In eerste instantie moest ik nog veel verantwoording afleggen aan de bondscoach omdat hij natuurlijk niet wist wie ik was. Gelukkig is dat heel goed bevallen van beide kanten en sindsdien ben ik de strength & conditioning coach van Niels. Anderhalf jaar lang kwam hij hier twee keer in de week hartstikke fanatiek trainen. Uiteindelijk hebben we natuurlijk naar dit moment toegeleefd.”

“Supergaaf dat zo’n menneke van 18 de sterren van de hemel speelt en gewoon goud en brons mee naar huis neemt.”

“Twee weken voor de Paralympische Spelen hebben we hem niet meer mogen zien”, gaat Adriaan verder. “Hij moest natuurlijk in quarantaine en toen hebben we via Whatsapp contact gehouden. Ook hebben we hem nog wat krachtschema’s gestuurd zodat hij in Tokio ook bezig kon blijven. Toen zat ons werk erop en moest Niels het doen. Het enige wat wij nog konden doen was hem aanmoedigen.” Dat aanmoedigen is zeker gelukt. De fysiotherapeuten van Kemps & Rijf keken iedere wedstrijd live en soms ging dat zelfs tussen de behandeling van andere patiënten door. “Dan legden we de patiënt maar even op zijn buik neer voor de behandeling en zo konden we via een computerscherm de wedstrijd toch volgen. Zo hebben we mooi alle wedstrijden kunnen kijken”, lacht Adriaan. “Niels is zo’n sympathieke gast en iedereen binnen ons team leefde echt heel erg mee. Het is dan supergaaf dat zo’n menneke van 18 de sterren van de hemel speelt en gewoon goud en brons mee naar huis neemt.”

Niels zelf was ook uitzonderlijk blij met zijn prestaties. Na het behalen van zijn gouden medaille wist hij even niet waar hij het zoeken moest. “Hij videobelde me om twee uur ’s nachts, want hij was helemaal hyper en vertelde dat hij niet kon slapen. Hij was zo blij met hoe het allemaal gegaan was en moest zijn ontlading even kwijt. Dat zijn echt mooie dingen om mee te maken en als team zijn we dan ook trots op Niels.”