Een moment uit een eerdere editie van de Laarbeekse derby ASV'33 - Mariahout.
Een moment uit een eerdere editie van de Laarbeekse derby ASV'33 - Mariahout. Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV’33 en Mariahout in evenwicht in bekerwedstrijd

Sport

Aarle-Rixtel - In de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen eindigde de Laarbeekse derby tussen ASV ’33 en Mariahout in een gelijkspel. De eerste helft was ASV ’33 de betere ploeg, maar in de tweede helft was Mariahout duidelijk sterker.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nog wat onwennig. Er ging nogal wat mis in de opbouw en beide teams leden regelmatig balverlies. Toch kwam ASV’33 na dertien minuten op voorsprong. Na een aanval over diverse schijven zette Stijn Kersjes met een steekbal Owen Bosvelt vrij voor de keeper. In eerste instantie werd zijn inzet nog gekeerd, maar in de rebound maakte hij alsnog de 1-0. Uiteraard een bijzonder moment voor de 19-jarige debutant.

ASV’33 verdedigde degelijk en gaf vrijwel niets weg. De thuisclub had meer balbezit en kwam vaker voor het doel van de tegenstander. Tot echt uitgespeelde kansen leidde het veldoverwicht van ASV’33 echter niet. In de 38ste minuut kreeg Mariahout de eerste kans van de wedstrijd uit een standaardsituatie. Een vrije trap werd vanaf links in de doelmond gebracht, maar bij de daaropvolgende scrimmage kon Bas van Lieshout de inzet gemakkelijk keren. Vlak voor rust mondde een snelle aanval van ASV’33 uit in een venijnig schot van Stijn Kersjes, maar de keeper van Mariahout redde.

De bezoekers begonnen fel aan de tweede helft, en dat resulteerde al meteen in een goede mogelijkheid. De bal werd echter uit kansrijke positie naast geschoten. Mariahout drong verder aan en werd gaandeweg de tweede helft steeds sterker. Dat leverde enkele kansen op, maar die werden naast geschoten of gekeerd door de prima keepende Bas van Lieshout. ASV’33 kwam steeds verder onder druk te staan en enkele minuten voor tijd viel dan toch de verwachte en verdiende gelijkmaker. Na een actie op links werd de bal knap in de korte hoek geschoten door Tim Barten: 1-1.

Bijna ging de thuisclub toch nog met de zege aan de haal. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Thomas Fritsen werd prima ingekopt door Jelle Rietberg, maar de uitstekend keepende Tom Hagelaars bracht redding. Een gelijkspel was uiteindelijk een terechte uitslag. De drie jonge debutanten bij ASV’33, Owen Bosvelt, Jelle Rietberg en Camiel van de Ven speelden alle drie een goede wedstrijd.

Komende zondag speelt ASV ’33 de tweede bekerwedstrijd, uit tegen SCMH. Mariahout speelt thuis tegen Boerdonk.

De opstellingen:
ASV’33: Bas van Lieshout; Mees van Roij (60e min. Stijn van Dinther), Pim van den Tillaart, Jelle Rietberg, Camiel van de Ven; Robbert Roche, Bart Vermeulen (Lucas van de Ven), Luc Bankers (60e min. Erwin van Dijk); Teun de Koning (66e min. Thomas Fritsen), Stijn Kersjes, Owen Bosvelt.

Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Huib van Zutphen (45e min. Freek Habraken), Sander Scheepers (75e min. Luciano Deben), Joep van Hoof, Stijn van den Bogaard, Chiel van Wanrooij, Noah van Rossum (80e min. Dennis Veldpaus), David van Rossum, Danny van de Laar (45e min. Tim Barten), Rob Wagemans.