Afbeelding

‘Plukgeluk tuin’ staat opnieuw in bloei

Algemeen

Laarbeek - Veel mensen hebben al gebruik gemaakt van de ‘Plukgeluk tuin’ van Rotaryclub Gemert-Bakel/Laarbeek. Het veld op De Hei in Mariahout levert niet alleen veel bloemen op maar blijkt ook een aardige manier te zijn om geld op te halen voor de goede doelen waar Plukgeluk voor bedacht is. Op dit moment is het eindbedrag nog niet bekend. Medio oktober zal de organisatie bekend maken wat de opbrengst is en hoe de verdeling daarvan onder de Kindervakantieweken en De Zonnebloem-afdelingen van de dorpen gaat plaatsvinden.

Sinds afgelopen weekend is er een nieuw ingezaaid perceel klaar om geplukt te worden. Met de hoeveelheid bloemen die zijn ingezaaid kan er tot diep in de herfst geplukt worden. Volgens de organisatoren van de Rotaryclub komt dat doordat dit nieuwe mengsel laat in het seizoen is gezaaid. 

Het veld van Plukgeluk is open en vrij toegankelijk. Wel wordt er verwacht dat plukkers een donatie doen via de QR-code op het terrein of van te voren via de website Plukgeluk.eu. Voor een donatie van 10 euro mag men vervolgens twee keer een grote bos bloemen plukken. 

Voor meer informatie over de actie, de goede doelen of de aankoop van 1 m2 bloemrijke akker staat alle informatie op de website www.Plukgeluk.EU.