Tankstation Vissers aan de Pater Vogelsstraat in Beek en Donk.
Tankstation Vissers aan de Pater Vogelsstraat in Beek en Donk.

Vier nieuwe woningen op plek tankstation ‘Jo van Hout’

Algemeen

Beek en Donk - Op de plek waar nu nog het ESSO-tankstation zit op de hoek van het Heuvelplein/Pater Vogelstraat in Beek en Donk, moeten vier levensloop bestendige woningen komen. Daarnaast moet de bedrijfswoning gesplitst worden in twee woningen. Het college van burgemeester en wethouders wil (onder voorwaarden) meehelpen aan dit verzoek.

Dat het tankstation Vissers (voorheen van Jo van Hout) gaat verdwijnen op die plek, dat werd al enkele jaren terug duidelijk. In 2017 maakte de huidige eigenaar bekend te willen verhuizen naar de Bosscheweg. Het nieuwe tankstation moet komen dicht bij de rotonde naar Boerdonk, waar het tankstation meer ruimte zal krijgen, dan het nu heeft. Door de ontwikkelingen rondom de N279 heeft het langer geduurd voordat de verhuizing  door kon gaan. Nu ziet het ernaar uit dat komend jaar de bouw gaat beginnen, alhoewel er nog wel een bestemmingsplan opgesteld moet worden voor het nieuwe tankstation.

Daarop anticiperend is nu het verzoek gekomen tot de bouw van de vier levensloop bestendige woningen en de splitsing van de bedrijfswoning.