Afbeelding

Prinsjesdag CV de Heikneuters combineert maatschappelijk belang met gezelligheid

Algemeen

Mariahout - De welbekende derde dinsdag van september, dinsdag de 21e, staat nationaal beter bekend als Prinsjesdag. CV de Heikneuters geeft jaarlijks hun eigen draai aan dit koninklijke thema en vierde ook dit jaar het feest op geheel eigen wijze mee.

Na een kort welkom heten aan het aanwezige Prinsenpaar, de ex-Prinsenparen, Raad van Elf leden, de Hoge Raad en het bestuur ging de organisatie al snel over tot actie. Een plan van aanpak lag al klaar en na een snelle blik was voor iedereen duidelijk wat er van hem of haar verwacht werd rondom de terreinen van de Wok en De Pelgrim. De taken liepen uiteen van het verwijderen van onkruid en hier en daar een spijker vastslaan, tot het wassen en decoreren van ramen en houten platen. “Dit ziet er toch ook niet uit zo, het lijkt hier wel een Ghetto. Hier wordt niemand vrolijk van, dus zijn we zelf maar aan de slag gegaan”, zo vertelt Mari van de Rijt.

Het gezegde ‘vele handen maken licht werk’ ging deze middag absoluut op en het resultaat mag er zijn. Complimenten aan eenieder die zich deze middag heeft ingezet om de zuidelijke entree van Mariahout, het Heidurp, te verbeteren. Zij hopen dat dit een start zal zijn voor de verdere optimalisering van dit gebied, met als voornaamst doel het heropenen van de horeca.

Voor het vervolgprogramma werden de genodigden verwacht in de OranjeBar, waar een avondvullende quiz en diverse ludieke spellen de stemming er al snel in brachten. Na afloop werd er gezellig geborreld en om klokslag twaalf uur liep Prinsjesdag 2021 officieel ten einde. Voor CV de Heikneuters was dit een mooie aanloop richting 6 november, de dag waarop de nieuwe Hoogheden bekend worden gemaakt en daarmee de officiële aftrap van het nieuwe Carnavalsseizoen. Zo langzaamaan gaan ze richting de eerste hint. Dus houd www.heikneutersmariahout.nl in de gaten of check de Facebookpagina CV-De-Heikneuters-Mariahout.

Afbeelding