Vlnr: Rob Wagemans, Stijn van den Bogaard en Danny van de Laar bij een corner van VV Mariahout.

VV Mariahout niet opgewassen tegen SCMH

Sport

Mariahout - De derde bekerwedstrijd van VV Mariahout was een thuiswedstrijd tegen SCMH uit Mariaheide. Beide partijen hadden nog kans om door te gaan in het bekertoernooi. Op een zonovergoten sportpark de Heibunders was weer veel publiek aanwezig. SCMH was de betere ploeg en ging verdiend met de overwinning aan de haal.

In de eerste 15 minuten ging de strijd redelijk gelijk. De keeper van SCMH redde op een kopbal van Danny van de Laar en SCMH schoot voorlangs. In de 15e minuut kreeg Huib van Zutphen een gele kaart van de goed leidende Bas Hendriks toen hij aan de noodrem moest trekken bij een uitbraak van SCMH. Na 21 minuten kwam SCMH op voorsprong: de sterk spelende Stan Rovers kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de korte hoek: 0-1. In de 28e minuut kreeg Stan Rovers weer een grote kans voor open goal, maar de bal ging via de lat over. Mariahout was het spoor volledig kwijt in deze fase van de wedstrijd, en Stan Rovers wist hier in de 31e en 34e minuut optimaal van te profiteren door nog twee goals te scoren. In de 45e minuut kopte Dave van Doorn de bal voorlangs, ruststand 0-3.

Mariahout kwam in de tweede helft sterker uit de startblokken, maar door een foutieve terugspeelbal kwam de spits vrij voor de keeper en moest Ties Scheepers redding brengen. In de 62e minuut de eerste grote kans voor Mariahout, maar keeper Jonne Nooijen redde op een schot van Danny van de Laar, waarna Tim Barten over schoot uit de rebound. Vervolgens kreeg Mariahout nog enkele kansen, maar Tim Barten, Danny van de Laar en Luciano Deben wisten niet te scoren. Aan de andere kant werd Dave van Doorn in de 85e minuut met een lange bal vrij voor de keeper gezet en rondde beheerst af: 0-4. In de laatste minuut wist Ties Scheepers nog redding te brengen toen Roel Bekkers vrij voor hem opdook. Eindstand 0-4, een terechte overwinning voor SCMH.