Teerdag van het gilde Sint Margaretha bij hun clubhuis aan de Havenweg in Aarle-Rixtel.
Teerdag van het gilde Sint Margaretha bij hun clubhuis aan de Havenweg in Aarle-Rixtel. Foto: Joost Duppen

Gilde Sint Margaretha succesvol bij VTBS toernooi

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het gilde Sint Margaretha uit Aarle-rixtel nam afgelopen zondag 19 september deel aan het VTBS toernooi te Lieshout. Een toernooi waar alle gilden uit Noord-Brabant en een gedeelte van Limburg uitmaken wie Brabants kampioen wordt in het vendelen, trommen, bazuinblazen en standaard rijden. 

Deze keer was de organisatie hiervan in handen van het gilde Sint Servatius uit Lieshout. Door de coronamaatregelen was dit een jaar uitgesteld, maar dit jaar kon door wat aanpassingen het toernooi toch plaatsvinden. Om 12.30 uur werd de opening verricht door de voorzitter van de federatie en kon de vlag gehesen worden voor het federatietoernooi. Nadat de burgemeester van Laarbeek en kringvoorzitter van Peelland Henk de Hair een woord gericht hadden tot de Gildebroeders kon men overgaan tot de aanvang van de wedstrijden.

Van het gilde Margaretha nam Ed Vincent het op in de ereklasse gildetrom, waaraan vijf deelnemers deelnamen en hij behaalde hier een verdienstelijke eerste prijs mee en werd dus Brabants kampioen. Marcel de Jong, die voor de eerste keer namens het gilde deelnam aan de wedstrijd trommen, moest aantreden in de klasse C met gildetrom. Ook Marcel behaalde hier een gedeelde eerste plaats, maar door het handhaven van het reglement werd hij tweede. Door het aantal behaalde punten werd Marcel tevens een promotie toegekend naar de klasse B. Dit is een knappe prestatie van Marcel, omdat hij pas voor de eerste keer deelnam. Bij het vendelen deed de jongste gildebroeder Lars van Stiphout mee in de klasse tot 12 jaar. Lars, die altijd present is bij de wedstrijden, liet een goede indruk achter, maar wist deze keer helaas geen prijs te winnen. Het is toch erg knap wat hij presteert met het vendelen.

Het gilde wenst haar deelnemers van harte proficiat met hun behaalde prijzen. Ze staan altijd klaar om het gilde op de wedstrijden te vertegenwoordigen. Ook Ed Vincent, de instructeur die de oefenavonden van het trommen verzorgt, bedankt hiervoor. Het gilde is nog op zoek naar nieuwe leden die willen trommen of vendelen. Als je graag een keer wil komen kijken op de oefenavonden of het gilde iets voor jou is, neem dan contact op met 06-53196017.