Het Buurthuis in Mariahout
Het Buurthuis in Mariahout Foto: Mark Barten

Ledenvergadering Zorg om het Dorp

Algemeen

Mariahout - Op maandag 27 september vindt de ledenvergadering van Zorg om het Dorp plaats in het Buurthuis. Dit jaar wordt deze niet gekoppeld aan de openbare jaarvergadering bestemd voor alle inwoners van Mariahout (georganiseerd door dorpsraad Mariahout). Dit in verband met de corona-regelgeving die, op het moment van uitschrijven van deze vergadering, dit niet toeliet. De ledenvergadering sluit het jaar 2020 af. In april hoopt ZOD weer een openbare jaarvergadering te kunnen organiseren.

Het programma van de ZOD-ledenvergadering is als volgt: Vanaf 18.45 uur wordt u ontvangen met koffie/thee. Omdat van u wordt verwacht een bewijs van vaccinatie (QR-code) / gezondheidsverklaring te tonen, is hier ruim tijd voor ingepland. Zorg dat u ook uw legitimatiebewijs bij u heeft. Iedereen wordt tijdens deze periode van binnenkomst in staat gesteld om alvast vragen op te schrijven over zaken die leven in ons dorp. Om 19.30 uur start ZOD-ledenvergadering met notulen, jaaroverzicht, financieel overzicht, kascommissie, bestuursverkiezing en bespreking van: Landelijke regelgeving besturen, Zienswijze Omgevingswet (visie Buitengebied), presentatie door ‘Kommekeer’ over leefbaarheid in de kern van Mariahout, stand van zaken ‘energietransitie’, woonwensen, toekomst van de horeca en rondvraag. Aansluitend zal er een foto/filmpresentatie plaats vinden, opgesteld door Jan Jansen, over activiteiten in Mariahout in 2020 en deels 2019. Dit onder het genot van een drankje.

Uitprinten QR-code vaccinatie

Indien u niet in het bezit bent van een smartphone kunt u ook uw QR-code uitprinten; deze blijft een jaar geldig (met legitimatie). Voor hulp kunt u terecht bij het ZOD service-uurtje op donderdag tussen 14.00 en 15.00 uur. Breng wel uw DigiD code en wachtwoord mee. Het service-uurtje is ook bestemd voor hulpvragen en bespreken van initiatieven. Vrijwilligers van het Dorpsondersteuningsteam staan voor u klaar in het Dorpsservicecentrum van het Buurthuis.

Lid worden van dorpsvereniging ZOD
Wilt u bij regelmaat op de hoogte gesteld worden over zaken en activiteiten in Mariahout meldt u dan aan als lid. U ontvangt dan bijna maandelijks een digitale Nieuwsflits. Normaliter betaalt u €10,00 lidmaatschapsgeld per jaar maar gedurende de coronatijd 2020/2021 heeft het bestuur van ZOD afgezien van contributieheffing. Mocht in 2022 alles weer ‘normaal’ verlopen dan kan ieder lid een ledenactiebon afhalen in het Buurthuis; deze zijn te gebruiken voor activiteiten en producten in Mariahout. Dit wordt jaarlijks vastgesteld door de ledenvergadering.

‘Huiskamer van Mariahout’
Op 24 september wordt de Huiskamer geopend. De activiteiten in en rond het Buurthuis vinden plaats tussen 16.00 en 20.00 uur. Leden van Zorg om het Dorp kunnen (persoonlijk/per huishouden) een ledenbon afhalen bij het kraampje van Zorg om het Dorp ter waarde van €2,50. Deze is te besteden bij de horecakraampjes, bar en verkoopkraampjes. Dit geldt ook voor de nieuwe leden die zich op vrijdag 24 inschrijven voor ZOD.