Rob Wagemans, Stijn van den Bogaard en Danny van de Laar (vlnr) bij een corner van VV Mariahout. Foto:

VV Mariahout speelt gelijk tegen Woenselse Boys

Mariahout - Afgelopen zondag reisde VV Mariahout af naar Eindhoven, waar de uitwedstrijd tegen Woenselse Boys op het programma stond. De vele meegereisde supporters zagen de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigen.

In een levendige eerste helft kregen beide teams veel kansen. De eerste corner voor Mariahout werd bij de tweede paal van de doellijn gekopt, waarna Huib van Zutphen de bal in de rebound over kopte. In de 10e minuut een kans voor Woenselse Boys, maar Erdi Atakan schoot de bal naast de goal. Twee minuten later werd Dennis Veldpaus met een steekpass diep gestuurd door David van Rossum, maar zijn schot ging voorlangs. In de 23e minuut schoot Mike van Elderen van grote afstand op de lat. 1 Minuut later werd een schot van David van Rossum, na een een-tweetje met Tim Barten, door keeper Sidney Woensdregt met moeite tot corner verwerkt.

Het spel golfde op en neer, en de volgende kansen waren weer voor Woenselse Boys: na een dribbelactie van Jay Jay Gramser schoot Erdi Atakar de bal op de paal. De rebound van Jay Jay Gramser werd knap gepareerd door doelman Tom Hagelaars. In de 29e ging Alici Umut alleen op het Mariahoutse doel af, maar zijn schot ging over. Nadat Rob Wagemans een voorzet van David van Rossum naast schoot kwam VV Mariahout toch op voorsprong: Tim Barten schoot de bal met een geplaatst schot vanaf links binnen: 0-1. Woenselse Boys gaf niet op, en in de 34e en 36e minuut moest Tom Hagelaars twee keer redding brengen met zijn voet na een vrije trap van grote afstand en een schot van Alici Umut. In de 39e minuut was Mariahout weer gevaarlijk: Danny van de Laar kopte een afgemeten voorzet van David van Rossum op de lat. In de laatste minuut van de leuke eerste helft wist VV Mariahout de voorsprong te verdubbelen: Stijn van den Bogaard anticipeerde goed op een foute terugkopbal en zette Tim Barten vrij voor doel: 0-2.

In de tweede helft minder kansen voor beide teams. De eerste kans was wederom voor VV Mariahout; een volley van Danny van de Laar werd gepareerd door doelman Woensdrecht. In de 59e minuut raakte Stijn van den Bogaard een diepe bal verkeerd, waardoor de bal over de doelman in het eigen doel belandde: 1-2. Twee minuten later moest Tom Hagelaars weer redding brengen op een schot van Erdi Atakan. In de 75e minuut glipte Jay Jay Gramser randje buitenspel door de verdediging van VV Mariahout en schoot de bal in het zijnet. Tien minuten voor tijd een steekpass van Tim Barten op Chiel van Wanroij, maar zijn schot ging net over het doel. In de 88e minuut wist Woenselse Boys de gelijkmaker te scoren; uit een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Furkan Kekil die de bal met een droge knal in het doel schoot: 2-2. In de laatste minuten ging VV Mariahout nog wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een schotje van Tim Barten kwam Mariahout niet.

Volgende week speelt Mariahout een thuiswedstrijd tegen EMK uit Nuenen Eeneind, aanvang 14.00 uur. Zij hopen ook dan weer op de steun van de supporters.