Deelnemers van de Jong Talent Cup.
Deelnemers van de Jong Talent Cup.

Nederlands Kampioenen bij RC de Oude Molen

Sport Sport

Beek en Donk - In het weekend van 15, 16 en 17 oktober vond het Nederlands Kampioenschap en de Jong Talent Cup plaats in Kerkdriel. 25 leden van RC de Oude Molen hebben hier aan meegedaan, bij zowel het figuren, vrijrijden en roldansen. Er zijn maar liefst drie 1e, twee 2e en drie 3e plekken veroverd. 

Bij de Jong Talent Cup reden de jongste leden van de club. Voor een groot deel van hen was dit de eerste wedstrijd ooit. Ze hebben het super goed gedaan, iedereen heeft naar kunnen gereden en iedereen heeft er ontzettend van genoten. Anne-Lynn vd Wijdeven haalde bij het roldansen bij de pupillen zelfs de 1e plaats en mag zich Talent Cup Kampioen noemen. Linde Meeusen heeft meegedaan bij vrijrijden bij de pupillen en heeft hiermee de 7e plaats behaald. Ook de jongste rijdsters, de rolrinckels, hebben het super goed gedaan: Nena Clignett 5e, Emma Verhofstad 6e, Charlotte vd Wijdeven 7e, Juul Nooijen 9e, Guusje Donkers 10e, Tess Raaijmakers 11e, Ava Ooms 12e, Elise Oerlemans 14e, Kylana Logemann 15e, Senna van Stiphout 16e en Iza Tossaint 17e.

Vanaf de klasse ‘Tots’ wordt het Nederlands Kampioenschap gereden. Linde Meeusen reed bij de Tots haar verplichte en vrije dans. Haar vrije dans was een genot om naar te kijken en Linde heeft dan ook een mooie 4e plaats behaald. Bij het vrijrijden van de mini’s reden Ella Weekamp en Meike Meeusen hun kür. Ella reed een super goede kür en wist hiermee de 1e plaats te veroveren, waardoor ze zich nu Nederlands Kampioen mag noemen. Meike reed ook een nette kür en wist daarmee de 9e plek te behalen. Meike reed in dezelfde klasse ook bij het roldansen, samen met Wiep vd Kam en Marit van Bakel. Meike heeft hele goede dansen gereden en wist hiermee het zilver te halen. Wiep en Marit hebben met een hele mooie uitstraling hun dansen gereden. Marit is 12e geworden en Wiep 14e.

Gwenn Gilsing en Dieneke van Dommelen hebben bij de ‘Espoirs’ hun korte en lange kür gereden. Het was een sterk deelnemersveld, maar beide dames hebben hele goede elementen laten zien. Gwenn is hiermee 3e geworden en Dieneke 4e. Gwenn reed in deze klasse ook bij het roldansen. Haar verplichte dansen gingen niet helemaal naar wens, maar met de vrije dans herpakte ze zich en heeft Gwenn een hele mooie 3e plek behaald. Saar Willems reed bij de cadetten haar korte en lange kür. Saar heeft naar kunnen gereden, een genot om naar te kijken. Hiermee heeft ze de 3e plek behaald. Bij het roldansen van de cadetten reed Saar samen met Anouk Verbugt en Cloë de Ridder. Ondanks een paar kleine foutjes straalden ze op de baan en hebben ze mooie dansen laten zien. Cloë is 4e geworden, Anouk 5e en Saar 6e.

In de hoogste klasse, de senioren, reden Michelle de Koning en Chloë Donkers hun figuren. Het was een super spannende wedstrijd, en alle punten lagen dicht bij elkaar. Uiteindelijk wist Michelle zich het best staande te houden en heeft zij de 1e plek behaald en is ze dus Nederlands Kampioen. Chloë heeft een mooie 2e plaats behaald.